interviu-insotitoare de zbor-emirates

Interviu cu o insotitoare de bord de la Emirates, despre Covid-19

Cum afecteaza pandemia insotitorii de zbor

Emirates este o companie aeriană înființată în 1985 și înainte de pandemie opera 3600 de zboruri săptămânal în peste 150 de orașe și 80 de țări. Peste 100.000 de angajati ai Emirates depind de compania aeriana. Turismul este unul din domeniile afectate profund de declanșarea pandemiei și am ales să vedem cum influențează viața însoțitorilor de zbor. Prietenă noastră Geanina ne-a răspuns la câteva întrebări. 
 

    1. Bună Geanina! Spune-ne câte ceva despre tine.

Bunaaa! Sunt Geanina, iar marea mea pasiune este călătoria. De aceea am ales și un job care să îmi permită să fac acest lucru cât mai des, acela de însoțitor de zbor.
 

In poza doua slatinence, prietene si insotitoare de zbor la Emirates. ( Geanina – din dreapta – cea care ne-a acordat interviul)

    2. Cum și de ce ai ales acest job?

Am început să mă gândesc tot mai mult la acest job pe când mă aflam în Statele Unite pentru un program studențesc, acesta fiind momentul când am prins gustul călătoriilor. Cred că pe de-o parte a fost și mâna destinului, pentru că prietena cu care mă aflăm acolo era la rândul ei interesată de acest job și astfel am început împreună să ne documentăm pentru a pune în aplicare atunci când reveneam acasă. Consider că este una dintre cele mai bune alegeri pe care aș fi putut să o fac cu 5 ani în urmă, cu toată energia, curiozitatea și dorința de a descoperi lumea.

   3. Care este situația actuală în Dubai? (pe stradă, în magazine)

În Dubai, aici unde locuiesc, atmosfera este momentan mai lejeră față de săptămânile trecute când ne aflam în lock-down total. Recent s-au deschis mall-urile (și că o paranteză tocmai am primit mail că se închid din nou mallurile), câteva cafenele și restaurante cu o capacitate de maxim 30%, putem ieși aproximativ 2 ore pe zi pentru activități și mișcare în aer liber. Recomandarea oficială este de a ieși doar pentru cumpărături esențiale, farmacie și urgențe medicale.

   4. Cum te afectează situația pe plan profesional? 

Este o provocare destul de mare pe plan profesional, aviația fiind un domeniu foarte afectat în această perioada. Nu am mai zborat de aproape 2 luni, toate zborurile comerciale sunt suspendate și se efectueză doar câteva zboruri de repatriere.

   5. Când vei relua zborurile? Ne poți spune care este următorul tău zbor? 

Nu există o dată concretă când voi relua zborurile deoarece totul este incert și pot avea loc schimbări de la o zi la altă. Eu și majoritatea colegilor mei suntem în stand-by (se mai numește și rezervă), iar în cazul în care este nevoie să operăm vreun zbor suntem anunțați cu o zi înainte… deci nu pot spune cu exactitate când va fi următorul meu zbor. 

    6. Care sunt măsurile luate de compania aeriană la care lucrezi? 

Măsurile luate de companie în ceea ce privește siguranța noastră și a pasagerilor sunt bine stabilite și implementate, ca și crew purtăm întreg echipamentul de protecție (mănuși, măști, medical gowns, și ochelari de protecție) iar pasagerilor de asemenea le este impus să poarte măști și mănuși, să aducă la bord doar minimul de bagaj, iar contactul este redus doar la esențial. Toți pasagerii și echipajul de zbor sunt testați.

    7. Ce măsuri personale vei lua în timpul zborului? 

Dacă voi avea vreun zbor în viitorul apropiat desigur că va trebui să urmez standardele impuse de companie și voi încerca să minimizez contactul cu oricine, iar după zbor să respect perioada de 14 zile de izolare pentru a fi sigură că nu am intrat în contact cu virusul și nu sunt afectate și alte persoane.
 

   8. Când crezi că va reveni turismul la normal? Sau va trebui să ne adaptăm la condițiile actuale ca fiind permanente?

Dacă vorbim despre o revenire la „normalul” de dinainte de Covid-19, asta poate dura destul de mult. Chiar și atunci când se vor deschide zborurile pentru turiști, readaptarea va fi una treptată, probabil cu un număr maxim de persoane în locurile publice, restaurante, hoteluri, la plajă, malluri și obiective turistice. Că să nu mai vorbim de pub-uri, baruri sau cluburi.
 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters