insulele-canare-turism

Insulele Canare ar putea relua turismul intern din vara

Cum gestioneaza autoritatile situatia

Insulele Canare ar putea relua turismul intern vara, vizitatorii internaționali urmând din octombrie, sugerează un nou raport.

Insulele Canare s-ar putea redeschide vizitatorilor spanioli până la 1 august, cu sosiri internaționale urmând în octombrie, conform scenariilor de planificare dezvăluite în această săptămână.

Sănătatea și siguranța ar guverna toate deciziile, a declarat ministrul turismului, Yaiza Castilla, presei locale, adăugând că vrea să facă din insulele „un laborator mondial pentru siguranța turismului”.

Care este planul autorităților

Un scenariu cel mai bun ar fi deschiderea activităților de turism și de agrement pentru localnici în această vară, urmat de rezidenții spanioli și, în sfârșit, de vizitatorii internaționali, potrivit unui raport al ISTAC.

„Dacă putem deschide hoteluri în iulie sau august, ne-am indrepta catre normalitate”, a declarat pentru El Mundo președintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres.

„În acest fel, în octombrie, noiembrie sau decembrie, care sunt luni bune în Insulele Canare, putem începe să primim turiști din alte țări.

Au fost peste 585.000 de vizite ale irlandezilor în Canare în 2019, spune Oficiul Spaniol de Turism din Dublin, iar insule precum Lanzarote, Tenerife și Fuerteventura sunt deservite pe scară largă de Aer Lingus și Ryanair.

Restricțiile urmează să fie ridicate de pe insule începând cu 9 mai.

Cu toate acestea, un scenariu cel mai rău prezentat în raportul ISTAC ar putea vedea închiderea până la 16 iunie, cu o reducere a blocării în iulie, iar turismul intern nu se va relua decât în octombrie.

Guvernele din întreaga lume au reușit să înțeleagă cel mai bine modul de a controla coronavirusul și de a preveni infectarile, oferind în același timp programe de etapă pentru cum și când se poate relua viața „normală”.

Insulele Canare depind de turism

Insulele Canare, un teritoriu spaniol, depind în mare măsură de turism – cu o pierdere estimată de 200 de milioane de euro pe lună, deoarece industria rămâne închisă, spune Castilla.

Tenerife a devenit un focus timpuriu al pandemiei în Europa, când Plaja H10 Costa Adeje a fost închisă după ce un oaspete italian a fost gasit pozitiv în februarie.

„Avem motive să credem că [insula] va fi prima regiune care se va deschide către turism”, a declarat Rubén López Pulido, directorul Oficiului Turistic Spaniol aici.

Noi protocoale de sănătate

Pentru a reporni turismul și pentru a salva sezonul de iarnă 2020/21, ar fi necesare noi protocoale pentru a proiecta o imagine puternică a securității sănătății, a adăugat Castilla.

Acestea ar putea include totul, de la screeningul sănătății până la re-proiectarea serviciilor populare de tip bufet în stațiuni, a adăugat ea.

„Trebuie să transformăm această situație într-o oportunitate. Putem fi acel laborator turistic mondial și prima destinație care implementează aceste protocoale.”

În ciuda presiunii economice, Oficiul spaniol de turism a reiterat că sănătatea și siguranța au fost cele mai importante considerente.

„Sănătatea și siguranța oamenilor, inclusiv cele ale milioanelor de turiști care ne vizitează în fiecare an, sunt prioritatea absolută a Guvernului, iar deciziile luate sunt concentrate tocmai pe protejarea sănătății publice„, a spus acesta.

„Spania a fost întotdeauna o destinație sigură și acum mai mult decât oricând trebuie să consolidăm această idee și să reconstruim acel concept de siguranță publică.

Sursa: independent.ie

Vezi si: Tara europeana care nu a renuntat la turisti: solutie ingenioasa

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters