insula-gokceada-sejur

Insula Gökçeada, un paradis pentru turiști în vreme de pandemie

O destinatie ideala de descoperit

Insula Gökçeada din Çanakkale atrage atenția vizitatorilor care caută o „vacanță izolată” în timpul sezonului estival, unde sunt luate noi tipuri de măsuri COVID-19.

Una dintre destinațiile turistice majore din nordul Mării Egee și cea mai mare insulă din Turcia, cu o suprafață de 279 kilometri pătrați, Gökçeada are un patrimoniu cultural și frumuseți naturale și zone de coastă curate, care atrag turiști interni și străini.

Prima insula cittaslow

Gökçeada, prima insulă mondială cittaslow (oraș calm), a devenit unul dintre cele mai preferate centre de turism, în special de familiile din regiune, cu izolarea și măsurile oferite în timpul pandemiei COVID-19.

În ultimii ani, deoarece zona este destul de vânt, pasionații de windsurfing și kiteboard arată, de asemenea, interes pentru insulă. Mai ales, sportivii din Grecia, Bulgaria și România se bucură de activități pe insulă. Cei interesați de sporturile nautice participă, de asemenea, la activități la facilitățile din district.

„Turismul controlat” continuă pe insulă, cu măsurile luate intens în faza de pandemie, a declarat primarul Gökçeada Ünal Çetin pentru agenția de stat Anadolu.

gokceada-turcia-sejur

Afirmând că atât guvernele locale, cât și oamenii din district sunt foarte sensibili și serioși cu privire la această problemă, Çetin a spus: „Aceasta este cea mai mare insulă din Turcia, cel mai frumos loc unde apune soarele. Nu este chiar corect să legați cererea intensă de Gökçeada de pandemia, dar da, este posibil ca oamenii să fi ales aici să se izoleze din cauza coronavirusului. În ultimii ani, Gökçeada este steaua strălucitoare a Turciei ca destinație turistică „.

El a explicat că întreprinderile turistice sunt complet pline până la sfârșitul lunii septembrie, în funcție de capacitățile stabilite prin menținerea măsurilor la distanță socială.

Oamenii calatoresc in ciuda pandemiei

Afirmând că nu se așteptau la o astfel de intensitate în timpul perioadei de pandemie, Çetin a spus: „Deși am crezut că oamenii erau îngrijorați să plece în vacanță din cauza virusului, ceea ce vedem este că există o cerere și o rezervare intensă în toate facilitățile din Gökçeada . Acest lucru ne face extrem de fericiți, deoarece comercianții noștri au fost deosebit de afectați de această fază pandemică. Sezonul turismului activ a adus o mare contribuție vieții tuturor din Gökçeada, tuturor facilităților, precum și comercianților noștri. Cred că această cerere pentru Gökçeada va crește în fiecare an, dar trebuie să creștem calitatea turismului aici cu pașii și locurile de muncă corecte. ”

gokceada-turcia

Multe locuri fara aglomeratie pentru oameni

Manager de hotel în Gökçeada, Murat Çureban a atras atenția și asupra fazei pandemice bine gestionate din Gökçeada. Referindu-se la condițiile fizice adecvate, Çureban a spus: „Există multe locuri în care oamenii pot fi izolați unul de celălalt, indiferent de intensitatea mulțimii, atât în ceea ce privește plajele, cât și locurile de vizitat. Aceștia pot veni pe insulă și pot petrece o vacanță confortabil fără să se îngrijoreze de o mulțime mare în afara casei. Acesta este un mare avantaj pentru noi. Acordăm atenție regulilor privind masca, distanța și igiena. În această perioadă, pot spune că am primit la fel de multă cerere ca în sezonul trecut. ”

slow-city-gokceada

Proprietarul unui hotel de tip boutique, İpek Dağınık, a declarat că operează o mică unitate de șapte camere.

Afirmând că au fost ocupați în timpul fazei de pandemie, ea a spus: „Insula este mai neatinsă decât alte destinații turistice, este mai mare și este preferată, deoarece este mai ușor pentru oameni să petreacă timp în locații mai ușoare. În plus, având în vedere caracteristicile facilităților, cred că preferă insula, deoarece există hoteluri și pensiuni mai mici; oamenii se simt mai în siguranță și mai izolati.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters