grecia-turism-testare-

Grecia deschide turismul fără carantină și testare obligatorie

Când și în ce condiții putem merge în vacanță

Guvernul elen a anunțat  redeschide treptat turismul începând cu 15 iunie, mai devreme decât era planificat inițial, și că nu va impune carantină sau teste obligatorii, deși vor fi efectuate aleatoriu teste. De asemenea, a anunțat reduceri de impozite pentru a face vacanțele mai ieftine. Oficialii din Grecia le solicită acum celor din UE să nu-i mai îndemne pe oameni să stea acasă.

Deschidem cu un sistem și mai puternic, pentru că am consolidat resursele în zonele care vor primi cea mai mare parte a turiștilor, pentru a putea face față fiecărui posibil eveniment”, a spus ministrul turismului, Harry Theocharis, într-un interviu pentru Politico.

Theocharis a spus că o vacanță de vară e necesară, după pandemia de coronavirus, și că Grecia este pregătită să ofere această vacanță „fără a pune cetățenii și oaspeții în pericol”.

Ministrul nu vrea ca liderii UE să le mai spună oamenilor să rămână acasă.

La nivel european, această tactică nu are sens. Europa ar trebui să se considere o entitatespune ministrul.

Grecia – dependenta de turism

Au existat și voci critice față de anunțul Greciei de a redeschide turismul, pe motiv că e prea riscant, în condițiile în care în Europa se înregistrează în continuare decese din cauza COVID-19. Pentru mulți greci, însă, supraviețuirea economică depinde de turism, în condițiile în care a cincea parte din PIB-ul țării vine din turism, iar unul din patru greci lucrează în acest domeniu. În perioadele de vârf ale sezonului turistic, această cifră urcă la 44% din totalul angajaților.

Theocharis spune însă că cei îngrijorați de riscuri au subestimat măsurile luate de guvernul elen, deoarece țara își va deschide granițele pentru început doar turiștilor veniți din țările care primesc undă verde de la epidemiologi și de la Agenția pentru Siguranța Aviației din UE. Grecia va relaxa restricțiile din 15 iunie, primind turiști din aproape toată lumea, cu excepția a 35 de țări considerate cu „risc ridicat de transmitere” de către AESA. Pasagerii din aceste țări – care includ Franța, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Belgia, India și Africa de Sud – vor fi în continuare supuși testelor obligatorii pentru COVID-19 și măsurilor de carantină la sosire.

 

Vezi si: Grecia redeschide liniile de feribot către insule, dar și restaurantele, cafenelele și barurile

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters