grecia-turism-iulie

Grecia: activitatea turistică se va relua treptat din iulie

Grecia este dependenta de sase piete

Șefii celor mai mari cinci grupuri hoteliere din Grecia au estimat în interviul cu publicatia Kathimerini că sezonul turistic din acest an nu va începe înainte de iulie.

Semnalul pentru  acest sector va fi ridicarea restricțiilor Covid-19, dar acest lucru nu va fi suficient. Aceștia subliniază necesitatea unor protocoale trans-europene de sănătate care să îi facă pe turiști să se simtă în siguranță.

Până atunci, turismul intern va trebui să ofere un anumit sprijin, motiv pentru care sectorul examinează ce unități hoteliere ar putea deschide: posibil nu toate și cu siguranță nu toate dintr-o dată.

Hotelierii și-au exprimat satisfacția față de măsurile guvernamentale, dar au solicitat, de asemenea, mai multe reduceri de impozite.

Sectorul turismului din Grecia este puternic dependent de sase piete externe in privinta veniturilor si a vizitatorilor, desi cinci din cele 13 regiuni ale tarii sunt responsabile pentru mai mult de 80% din vizite. 

Turismul elen este puternic dependent de principalele sale piete: Germania, Marea Britanie, SUA, Franta, Italia si Rusia. Aproximativ 41,5% din cei care au vizitat Grecia au venit din aceste tari.
Veniturile totale din turism au crescut cu 1,58 miliarde de euro în perioada ianuarie – august 2019, totalizând 13,241 miliarde de euro. A crescut semnificativ numărul turiştilor din afara UE, în special din SUA şi China, care în medie cheltuie mai mult decât alţii.

Vezi si: Patru subsidiare ale companiei aeriene Norwegian, intra in faliment

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters