top-20-insule-europa

Ghidul tau de vacanta in Mykonos, coltul de rai al petrecaretilor

Ce poti vizita pe insula

Case albe cu obloane albastre, mori de vant, taverne cochete, plus o mare cristalina si un cer albastru, cam asa arata coltul de rai din Mykonos. Mykonos este cea mai glamour insula a Greciei, recunoscuta pentru viata de noapte , destinatia preferata a vedetelor si petrecaretilor.

Cum ajungi in Mykonos

Mykonos este parte din Insulele Ciclade, are o suprafata de doar 105 km2 si o populatie de 10.000 locuitori. 
  • cu avionul, optand pentru curse directe tip charter sau cu escala in Atena ori Salonic, sau cu legatura din alte insule, precum Creta, Rhodos sau Santorini. 

  • pe mare, insula Mykonos avand 3 porturi: portul vechi, portul nou (la 10 km nord de oras) si portul care face legatura cu insula Delos. Feriboturile si catamaranele pleaca din portul Piraeus si Rafina, Atena. De asemenea, exista legaturi si cu alte porturi grecesti din Thessaloniki, Insulele Cyclades, Insulele Dodecanese si Creta. Frecventa rutelor depinde de sezon, la fel si pretul biletului si tipul de transport ales (ferry-boat, high-speed, flying dolphins).  

  • cu masina trebuie sa parcurgi drumul pana in Atena, apoi sa iei un ferryboat care sa te duca pe insula. Drumul pana in Atena inseamna undeva la 1200 km (14 ore din Bucuresti). Un bilet de ferry costa in jur de 100-150 euro pentru o familie de 3 persoane si o masina.

mykonos

Cea mai buna perioada pentru a vizita Mykonos

Mikonos se bucura de soare 300 de zile pe an. Cu toate ca temperaturile pot creste pana la 40 grade in lunile de vara, media este in jurul valorii de 28 grade.  

  • primavara este placuta, asemeni lunilor de vara, insula primindu-si vizitatori incepand cu luna aprilie 

  • vara totul vibreaza in Mykonos. Peisajele absolut spectaculoase sub razele puternice ale soarelui, petreceri pe plaja, la piscina si in baruri. Toata lumea traieste intens pe insula. 

  • toamna este marcata de turistii care inca se bucura de caldura si au chef de distractie. 

  • exista doua vanturi sezoniere in Mykonos. Cel din timpul iernii, Sirocco, vine din sud si este insotit uneori de furtuni, transportand nisip din deserturile care se invecineaza cu Marea Mediterana. Ploile sunt intalnite doar in februarie si martie, motiv pentru care vegetatia este rara in zona.

Top 5 obiective turistice din Mykonos

Exista 10 sate in Mykhonos: Mykonos Town, Agios Ioannis, Agios Stefanos, Ano Mera, Ftelia, Kalafati, Ornos, Platys Gialos, Psarrou si Tourlos. 
 1. Mykonos Town, sau mai bine cunoscut sub numele de Hora, este capitala insulei. Spre deosebire de alte capitale din Ciclade, orasul nu este construit sub forma unui amfiteatru.Plimbati-va pe strazile sale înguste de marmura si admirati case vopsite in alb, cu usi si ferestre colorate, copaci cocheti si biserici ascunse. In Hora trebuie sa vizitati si biserica din Panayia Paraportiani, Primaria si castelul situat deasupra portului, precum si Muzeul de Arheologie, de Folclor si Muzeul Maritim. Cea mai renumita biserica din Mykonos, Panagia Paraportiani are patru capele mici, plus o alta pe un etaj superior la care se ajunge pe o scara exterioara. Este de obicei incuiata, insa exteriorul varuit este fabulos de fotogenic.  mykonos-ghid

 2. Dupa ce va luati portia de cultura, relaxati-va cu ceva shopping. Cea mai animata strada din oras este Matoyánni Street, ticsita cu magazine de designer, cafenele fermecatoare si restaurante elegante. In plimbare este foarte posibil sa dati si peste mascota insulei, un pelican pe nume Petros. Petros Pelicanul a fost gasit de un pescar dupa o furtuna in anul 1954 si a devenit cel mai bun prieten al localnicilor. Cand a murit, pierderea lui a fost atat de dureroasa incat localnicii i-au gasit un inlocuitor, si asa a luat nastere traditia pelicanilor mascota ai insulei. Foarte important de tinut minte: nu parasiti orasul fara o poza cu succesorul celebrului Petros! 
 3. Unul dintre cele mai pitoresti colturi ale insulei este Alefkántra sau „Mica Venetie”, un district din secolul al 18-lea, dominat de vile grandioase, cu balcoane colorate si ferestre elegante. Relaxati-va la o cafenea pe malul marii si admirati morile de vant care stau mandre pe deal, totul pe un fundal albastru incantatos.  
 4. Alta asezare traditionala din Mykonos este Ano Mera, situata in jurul manastirii Panayia Tourliani, o biserica din secolul al 16-lea, cu un iconostas din lemn sculptat superb.mykonos
 5. Cele doua plaje Paradise sunt cele mai cautate de pe insula, vestite pentru petrecerile organizate pe plaja care i-au gazduit pe cei mai renumiti DJi.Plajele sunt organizate cu sezlonguri, baruri, nisip fin si numeroase facilitati pentru sportui de apa. Paradise permite si nudismul, iar Super Paradise este cea mai faimoasa plaja pentru homosexuali din Grecia. 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters