turismul-isi-revine-2021

Expert: Turismul gata să-și revină în 2021

Ce spun expertii in legatura cu situatia actuala

Dacă se va găsi vaccinul COVID-19 în următoarele luni, turiștii vor pleca în vacanță în siguranță, spune șeful Institutului Forumului Mondial al Turismului.

Comparând pandemia actuala cu cazuri similare, turismul mondial anul viitor se poate extinde cu 1,5% față de pre-pandemie 2019, cu speranțe mai mari pentru anul viitor, potrivit unui lider din sector.

Turismul se va recupera rapid

Bulut Bagci, șeful World Tourism Forum Institute (WTFI), cu sediul în Marea Britanie, a declarat după atacurile teroriste din 2001 și epidemia SARS din 2003, turismul s-a redus dramatic, dar a revenit rapid în SUA și Asia.

„Sunt complet optimist că lumea se va normaliza după mai 2021 – treptat sectorul turistic va reveni la normal până în 2024”, a declarat el pentru Agenția Anadolu.

Bagci consideră că măsurile impuse la nivel mondial pentru a stopa răspândirea coronavirusului au avut efecte negative asupra oamenilor. „Nu aștept blocaje similare”, a spus el.

Pe măsură ce turismul s-a micșorat cu 98% în 2020, multe firme au fost afectate, iar cifrele care arată poziția sectorului vor fi dezvăluite într-o lună sau două, a spus el.

De la originea sa în China în decembrie anul trecut, pandemia a infectat milioane și a luat sute de mii de vieți la nivel global.

Măsurile de stopare a răspândirii au afectat profund mai multe sectoare, în special călătoriile, aviația, turismul și alte industrii. 

Bagci a spus că sectorul nu își poate permite măsuri puternice de pandemie pentru încă un an, cu mai multe firme de aviație aflate în pragul falimentului.

Igiena in pandemie – vitala

El a spus că dacă un vaccin este aprobat în următoarele luni, oamenii vor merge în siguranță în vacanță.

Bagci a spus că, din cauza virusului, regulile de igienă și servicii de hrană au fost revizuite permanent la facilitățile turistice.

„Oamenii verifică acum dacă există un spital în apropiere atunci când pleacă în vacanță”, a spus el. „Inițiativa Turciei de a construi spitale urbane este foarte importantă pentru sectorul turistic al țării”.

Buna gestionare a sănătății publice a ministrului sănătății Fahrettin Koca în timpul pandemiei a dat încredere oamenilor, potrivit Bagci.

El a spus că și turismul a fost digitalizat în timpul pandemiei, deoarece clienții au ales canalele digitale pentru cumpărături, inclusiv pachetele de vacanță.

El a declarat că sectorul MICE (întâlniri, stimulente, conferințe, expoziții) va reveni și în 2021.

„Evenimentele digitale sunt scurte pentru sectorul MICE, aplicațiile online din acest domeniu nu sunt permanente”, a spus el.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters