Epidemia de coronavirus ar putea dauna industriei turismului

Care este situatia actuala a turismului

Experții în afaceri se așteptau ca 2020 să fie un an bun pentru turismul internațional. Aceștia au menționat că tensiunile comerciale se diminuează, condițiile economice crescând în unele țări. În plus, evenimente precum Jocurile Olimpice de vară 2020 au loc în Japonia la sfârșitul acestui an.

Dar răspândirea noului coronavirus în China a provocat probleme industriei de turism. Virusul – și eforturile de a-l conține – pot duce la pierderi de miliarde de dolari pentru turism și să țină milioane de călători care vor fi acasă.

Gabrielle Autry este o americancă care trăiește în China. Planificase să călătorească în curând la Hong Kong pentru a se angaja cu iubitul ei chinez. Dar planurile respective sunt acum în așteptare. Cei doi sunt acum carantinați la casa lor din Hangzhou, aflată la opt ore de mers cu mașina din centrul focarului din Wuhan.

Autry nu știe când ea și iubitul ei vor merge la Hong Kong. Ea a declarat: „Suntem recunoscători pentru sănătatea noastră și că suntem împreună aici.”

Cel puțin 30 de companii aeriene au suspendat serviciile către China. Camerele de hotel din China sunt în mare parte goale.

Înainte de izbucnire, Organizația Mondială a Turismului Organizației Națiunilor Unite prevedea o creștere de 3 până la 4 la sută în turismul global în acest an. Un număr esențial al acestor numere a fost promisiunea unui număr tot mai mare de călători din China. În 2018, resortisanții chinezi au făcut aproape 150 de milioane de călătorii în străinătate și au cheltuit 277 miliarde de dolari.

Pierderea acestor turiști se simte cel mai puternic în țările asiatice. Thailanda, de exemplu, se așteaptă să piardă venituri din călătorii chinezi până în iunie pentru 9,7 miliarde de dolari. Această estimare provine de la ministrul turismului și sportului din Thailanda.

Arisara Chamsue operează un magazin în apropierea Marelui Palat din Bangkok.

„În ziua în care am auzit știrile (despre virus), turiștii au dispărut, a spus Arisara Chamsue. „Nu pot face decât o zecime sau două zecimi din ceea ce fac în mod normal.”

Țările din afara Asiei de Est simt, de asemenea, pierderea turiștilor chinezi. Australia tocmai a anunțat interdicția de călătorie a vizitatorilor din China continentală. China a fost cea mai mare sursă de vizitatori internaționali în Australia anul trecut. Aproximativ 1,4 milioane de turiști chinezi au cheltuit 13,4 miliarde de dolari în țară în 2019.

Italia ar putea pierde venituri din turism de 5 miliarde de dolari în acest an, notează Demoskopika, o agenție de votare.

În Statele Unite, Turismul Economie a prezis o scădere de 28 la sută a vizitatorilor chinezi. Aceasta reprezintă aproximativ 6 miliarde de dolari cheltuiți mai puțin în călătorii și transport aerian.

Industria turismului se va reface din pierderi, întrucât a avut parte de frici de sănătate în alți ani. Cu toate acestea, observatorii sunt împărțiți cu privire la perioada de timp pe care va dura recuperarea.

Consiliul Mondial de Turism și Turism spune că, de obicei, este nevoie de 19 luni pentru a recupera numerele de vizitatori după un focar de virus. Și Turismul Economie se așteaptă ca vor trece patru ani până când turismul chinez în Statele Unite va reveni la nivelurile preconizate anterior.

Sursa: voanews.com

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters