egipt-corona-dezinfectie

Egiptul curăță piramidele pe măsură ce coronavirusul închide sectorul turistic

Egiptul profita de aceasta perioada pentru igieniza zona piramidelor

CAIRO – Egiptul a început miercuri curățarea profundă a zonei din jurul piramidelor din Giza, în timp ce autoritățile lucrează pentru dezinfectarea punctelor turistice închise de izbucnirea pandemiei.

Muncitorii care purtau măști și mănuși pentru față au măturat și au pulverizat pasarele în jurul bazelor piramidelor, precum și casa de bilete și un centru de vizitare – deși structurile gigantice de piatră nu au fost ele însele curățate.

Toate faimoasele situri arheologice și muzee arheologice din Egipt, de la Cairo până la Valea Regilor din Luxor, au fost închise de luni, deoarece autoritățile încearcă să împiedice răspândirea coronavirusului.

Cu zborurile de pasageri suspendate – cu excepția celor care repatriau ultimii turiști rămași – oficialii au dezinfectat hoteluri și site-uri turistice în sus și în jos.

„Am început prima fază a dezinfectării și există alte faze. Suntem în proces de dezinfectarea tuturor site-urilor turistice, deși artefactele în sine necesită materiale specifice și (curățarea) trebuie efectuată de o echipă specializată de excavatoare „, a declarat Ashraf Mohie El-Din, directorul general al zonei piramidelor.
„Folosim această perioadă pentru igienizarea întregii zone, dar și pentru efectuarea unor lucrări de întreținere și renovare pentru ca această zonă să fie gata să accepte din nou vizitatorii”, a adăugat el.

Până în prezent, Egiptul a raportat peste 400 de cazuri de coronavirus, inclusiv 21 de decese.

Majoritatea cazurilor anterioare au fost legate de o navă de croazieră din Nil, din care atât pasagerii străini, cât și echipajul local s-au dovedit pozitivi, ceea ce a afectat sectorul turistic crucial al țării.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters