dubai-turisti-iulie

Dubai se pregătește pentru turiști din iulie

Ce masuri vor fi luate pentru reluarea turismului

Dubai își propune să se redeschidă pentru turiști încă din iulie, deoarece se pare că va ieși treptat din situatia creata de pandemie  care a perturbat turismul și călătoriile aeriene, potrivit șefului turismului.

Întoarcerea turismului se va întâmpla într-o abordare eșalonată și poate fi împinsă până în septembrie, în funcție de momentul în care alte țări ușurează restricțiile de călătorie, Helal Al Marri, directorul general al Departamentului pentru turism și comerț  din Dubai a declarat marți.

O problemă globală

„Este o problema globală: multe aeroporturi rămân închise la nivel internațional și este vorba în realitate despre discuțiile bilaterale care sunt în curs pentru a avea o abordare coordonată a redeschiderii”, a spus Al Marri.

Dubai, un centru regional de turism și afaceri, a atras anul trecut 16,73 milioane de călători. Sectorul a contribuit cu 11,5 la sută la produsul intern brut al emiratului.

Emiratul a suspendat sosirile pasagerilor în martie pentru a preveni răspândirea Covid-19, dar a început să relaxeze treptat restricțiile pe măsură ce pandemia este tinuta sub control. 

Săptămâna trecută, Dubai a anunțat că își va redeschide parțial centrele comerciale, o atractie turistică importantă, pe fondul slăbirii restricțiilor care vizează reducerea virusului.

Turismul din Dubai este în prezent în pauză, iar numărul de sosiri în emirat a scăzut la zero din cauza pandemiei, care a avut un impact uriaș, a spus Al Marri.

Guvernul sprijină sectorul turistic

Guvernul Dubai a introdus o serie de măsuri menite să sprijine sectorul turistic critic în timpul crizei Covid-19, inclusiv reducerea sau renunțarea la taxe, cum ar fi reducerea cu 50% a taxelor municipalității.

Banca centrală a Emiratelor Unite a elaborat un pachet de stimulare economică pentru a atenua impactul coronavirusului asupra sectorului privat, care a ajutat sectorul turistic prin împrumutul fără penalizări , reprogramarea pe o perioadă mai lungă de timp și ratele dobânzilor mai mici, a spus el.

De asemenea,  comportamentul călătorilor se va schimba în epoca post-coronavirus, cu mai mult accent pe „sănătatea și igiena destinatiilor”, mai puține călătorii în grup și mai mulți călători independenți, care ar putea face rezervări cu întârziere, a spus el.

Concentrarea asupra igienei și sănătății se va traduce prin costuri suplimentare pentru hoteluri, a adăugat el.

Șeful turismului a exclus o posibilitate de intervenție guvernamentală chiar pe fondul unei oferte excesive de camere de hotel și a spus că nu este de competența guvernului Dubai să restricționeze numărul de hoteluri construite.

Sectorul „nu este interesat de guvernul care controlează oferta sau stabilirea prețurilor camerelor de hotel. Investitorii din hoteluri au cu siguranță experiență pentru a lua propriile decizii”, a spus el.

Emiratele Arabe Unite au anunțat, marți, 541 de cazuri noi de coronavirus, ducând în total la 11.380 de cazuri, 2.181 de recuperări și 89 de decese.

Sursa: thesun 

#dubai #destinatie #stiriexterne

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters