Nessebar-romania-bulgaria-turisti

Diferența dramatică între numărul turiștilor din Bulgaria și România

Tot mai mulți turiști români și străini aleg Bulgaria că destinație de vacanță

Număr record de turişti în Bulgaria anul trecut. Aproape 9 milioane de străini au vizitat această ţară, de peste 3 ori mai mulţi decât cei care şi-au făcut vacanţa în România.

In Romania, anul 2019 a adus o crestere a numarului de turisti (romani si straini) fata de anul 2018 de aproximativ 4%. In anul 2019 au fost inregistrati 13.3 mil de turisti fata de 12.8 mil turisti in anul 2018.

3,5 miliarde de euro a avut de câştigat Bulgaria de pe urma turiştilor, majoritatea din Grecia şi România.

Pe locurile următoare sunt vizitatorii din Germania, Turcia şi Rusia.

În ultimii ani, turismul în ţara vecină a cunoscut o adevărată explozie, iar pentru anul acesta, autorităţile bulgare şi-au propus să treacă pragul de 10 milioane de turişti străini.

Tot mai mulți români aleg Bulgaria. Stațiunile de pe litoralul bulgăresc sunt mai mult decât cunoscute turiștilor români. Ei sunt preferați de investitorii care și-au construit hoteluri de 4 sau 5 stele pe litoralul bulgăresc. În plus, Bulgaria nu-și închide porțile de la 1 septembrie, ci o lună mai târziu.

Peste 1,3  milioane de români au ales să-şi petreacă zilele libere la vecinii noştri, conform datelor oficiale ale ministerului bulgar al Turismului, fiind urmaţi de greci şi germani. Tendinţa se păstrează şi anul acesta, deşi hotelierii români sperau ca tichetele de vacanţă acordate bugetarilor să-i facă pe români să aleagă litoralul nostru.

De ce aleg turistii Bulgaria?

Turiştii români care aleg litoralul vecinilor sunt încântaţi în primul rând de mâncarea multă, bună, la discreţie. Asta se poate observa din comentariile pe care le postează după terminarea unui sejur. După mâncare, sunt apreciate condiţiile de cazare, serviciile de curăţenie, distanţa faţă de plajă, distracţiile pentru copii şi altele.

Alin Burcea atrage atenţia şi asupra infrastructurii staţiunilor de la noi. „Litoralul românesc nu are infrastructura bună. În Eforie Nord s-a construit haotic, nu există sistematizare şi, mai ales, nu există parcări. În Neptun, spaţiile verzi sunt părăsite de către primăria Mangalia. În Romania, pe litoral, majoritatea hotelurilor sunt vechi şi refăcute, în Bulgaria sunt foarte multe hoteluri noi. În Bulgaria au 1,3 piscine/hotel, în Romania 0,5/ piscine/ hotel.”

Turistul spune că la vecinii noştri se observă modul profesionist de a face turism. „La ei s-a format deja un mediu profesionist de a face turism modern, folosind experienţa, metodele şi condiţiile de atragere a vizitatorilor, exact ca la vecinii lor greci şi turci”.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters