Blue Air şi Wizz Air, executate silit pentru neplata despăgubirilor

Cati clienti au fost nemultumiti

Companiile aeriene Wizz Air și Blue Air vor fi executate silit pentru că nu le-au plătit mai multor pasageri despăgubiri pe care aceștia le-au obținut în instanță.

Practic, li se va pune poprire pe conturi pentru sume de până la 10 mii de lei – a spus Ramona Colea, director operațional al unei companii specializate în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulate sau overbooking.

„Nu e prima dată, nu sunt singurele companii pe care le-am executat până acum”, a spus Ramona Colea.

„FlightClaim.ro, companie olandeză cu sediu şi în România, specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking, a obţinut în Instanţă în România, Spania şi Germania decizii definitive în procese intentate companiilor aeriene care nu au plătit compensaţiile legale între 250-600 euro pentru pasagerii zborurilor anulate sau întârziate.  

În urma finalizării proceselor în Instanţă şi a obţinerii deciziilor definitive, FlightClaim.ro a apelat la Executori Judecătoreşti pentru a pune poprire pe conturile companiilor aeriene care nu au respectat drepturile pasagerilor şi nici obligativitatea de a plăti compensaţiile legale către firma care îi asista pe pasageri”, a anunţat compania olandeză.

  Forţată de decizia unor companii aeriene de a ignora legea şi Regulamentul European, FlightClaim.ro, în numele pasagerilor reprezentaţi, a acţionat în Instanţă companiile aeriene pentru neplata unor sume începând de la 250 euro şi ajungând până la 600 euro/persoană, chiar dacă acest lucru înseamnă în final o plată aproape dublă pentru compania aeriană, adunându-se cheltuieli de judecată şi de executare.
În total, în acest moment FlightClaim.ro are deschise în Instanţă aproximativ 170 de dosare, dintre care aproximativ 30 în România, 100 în Germania, 30 în Franţa şi 10 în Spania. Procesele în Instanţă reprezintă doar 2% din totalul cazurilor, cele mai multe cazuri fiind rezolvate totuşi pe cale amiabilă de specialiştii şi avocaţii companiei.    

Cea mai mică suma executată a fost de 250 euro, cu o decizie împotriva companiei aeriene Blue Air. Valoarea medie a deciziilor de executare este de aproximativ 10.000 RON, pentru grupuri de 5-8 pasageri.

Sursa: adevarul.ro

Citeste si : Ce curse anuleaza Wizz Air?

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters