delta-dunarii

Delta Dunării – cum să ai o vacanță perfectă cu familia ta

Ce poti face in Delta Dunarii si unde poti sta

Cea mai frumoasă deltă europeană și a treia  importanță în lume, Delta Dunării nu este doar un paradis pentru iubitorii de natură sau pentru împătimiții pescuitului… Dacă nu ai mai fost niciodată în Delta Dunării, iată câteva motive pentru care ar trebui să-ți planifici un sejur în acest colț unic de natură:
Cel mai potrivit lucru, pentru cineva care vine pentru prima oară în Deltă,  e să mixeze câte puțîn din următoarele ingrediente: relaxare, plimbări pe canale, pește la masă, fotografii de efect, răsărituri și apusuri de vis. Fie că stai la piscină sau în hamac, ascultând ciripitul păsărelelor, fie că savurezi gustosul borș de pește la ceaun, fie că îți flutură vântul în barcă manevrată pe lacuri și canale în căutare de pelicani și lebede, fie că te trezeșți la 5 dimineața  să vezi cum răsare soarele sau  să întinzi firul unei undițe în apele calme, în oricare dintre aceste momente vei descoperi câte ceva din farmecul acestui loc minunat.

 

1. Plimbăte cu barca 

Sunt suficient de multe trasee turistice în Delta Dunării. Barcagiii te pot plimbă de-a lungul canalelor, printre nuferi, sau te pot învârti pe lacuri doldora de pelicani și alte păsări. Intră în vorbă cu ei și pune-le întrebări.

2. Pescuiește

Chiar dacă nu eșți pescar amator, probabil că te va amuză să faci rost de o undiță și  îți încerci norocul.Dacă nu o faci la hotel, atunci roagă-l pe barcagiu să te ducă în cele mai bune locuri.
 

3. Trezește-te devreme  să vezi răsăritul, nu rata apusul!

Păsările și soarele creează spectacolul în Deltă. Spectacolul răsăritului e de neuitat iar cel al apusului e de neratat. Romanticii vor avea numai de câștigat iar cei mai puțîn romantici se vor alege cu fotografii perfecte. 
 

4. Mănâncă mâncare locală

Chiar dacă resortul unde mergi îți pune la dispoziție mâncare europeanăîncearcă și mâncarea locală atât de delicioasă
 

5. Observă păsările și toate celelalte animale

Specii de păsări extrem de interesante (peste 320), precum pelicani, cormorani, egrete și altele, laolaltă cu cele 133 specii de peșți care dau o valoare și o importanță economică aparte dar și de 1830 specii de copaci și plante, peste 2400 specii de insecte, 11 specii de reptile și 44 specii de mamifere – toate fac din Delta Dunării un loc special ce trebuie conservat dar și, desigur, vizitat. 
Mulți dintre străini nu știu de existența acestui loc minunat și nu știu că un astfel de loc există în Europa. Noi putem străbate România  mergem și  ne bucurăm: cu toții am  văzut fotografiile, dar până când nu vei vedea rezervația biosferei Delta Dunării cu ochii proprii, nu poți aprecia cât de specială și importantă este această zonă pentru Europa. Este cel mai bine păstrat secret al Europei.
 
Delta este un ecosistem unic și fragil. Încearcă să nu-ți lași urme poluante. În mod normal, gunoaiele sunt strânse din sate și transportate la Tulcea pentru procesare, așa că va rog nu aruncați PET-uri, cutii de plastic, metal etc. În general, dacă pleci într-o excursie, ia-ți saci de plastic în care să-ți arunci ambalajele pe care să le aduci înapoi la pensiune. Păstrează Delta așa cum este pentru viitoarele generații. 
 
Acum ca ati vazut ce puteti face in Delta , va recomandăm următoarele 3 locații unde puteti  stați

1. GreenVillage 

Timpul petrecut în Green Village Resort poate deveni unul dintre cele mai memorabile momente de vacanță. Îngăduie-ți timp să treci prin toate activitățile propuse de noi – excursii în arealul Deltei Dunării, plimbări cu bicicletă, găsirea comorilor în satul Sfântu Gheorghe și multe altele. Recomandăm să porneșți în căutarea celei mai frumoase păsări pe salbă de canale și lacuri din jurul Green Village Resort și să ne arăți cadrele frumoase pe care le-ai surprins.
 
Te poți așeza la pescuit la marginea resortului sau poți închiria caiace și poți porni în aventură cu prietenii tăi. Orice alegi, la recepție avem tot echipamentul necesar.
 
 

2. Lebăda Luxury Resort & SPA

Resortul este binecuvântat cu un cadru natural spectaculos, unde oaspeții pot fi încântați de perfecțiunea păsărilor în habitatul lor natural, în timp ce se bucură de o vacanță de 5 stele.
 
Reîncărcați-vă energia corpului și a minții în inima unuia dintre cele mai frumoase patrimonii naturale ale UNESCO, Delta Dunării. Vacanța dvs. la Lebădă Luxury Resort & SPA este mai mult decât o călătorie, este o călătorie senzorială către bunăstarea și relaxarea completă.
 
Lebădă Luxury Resort & SPA poate găzdui până la 400 de oaspeți în 140 de camere single și duble și apartamente cu vedere spectaculoasă, departe de zgomot, cu acces nelimitat dimineața la cele mai frumoase răsărituri de soare.
 
 
 

3. Mon Jardin

Pentru o vacanță de neuitat, cea mai potrivită alegere este oază de lux, liniște și confort asigurată de hotel una dintre cele mai moderne unități de cazare din Delta Dunării, cu facilități și servicii de 4 stele.
Hotelul este înconjurat de parcuri cu alei și băncuțe pentru relaxare, de piscine cu șezlonguri și umbrele pentru plajă și de două terase: una e acoperitădotată cu barbeque pentru petreceri în aer liber, iar a două e închisă integral, teren de sport și teren de joacă pentru copii.
Cazarea la hotelul nostru va deschide poartă către Delta Dunării, univers spectaculos, care trebuie explorat. 
 
 

Multi dintre cei care au vizitat Delta Dunarii pentru prima data au inteles de ce este asimilata cu Raiul pe pamant. Plimbarile cu lotca sau cu salupa pe canalele Deltei, un bors de peste facut de lipoveni si momentele de relaxare in stufaris sau in mijlocul unui lac plin cu nuferi sunt de neegalat.

Daca nu stiti inca ce inseamna Delta Dunarii cu adevarat, ce puteti sa vizitati, cu ce preparate locale sa va desfatati si ce oferte de cazare aveti, va oferim cateva optiuni. Voi alegeti cum va impartiti timpul si cat veti vizita la prima intalnire, pentru ca suntem siguri ca vor urma si altele.

Pentru rezervari la preturi avantajoase , informatii suplimentare ne puteti scrie pe rezervari@business-trip.ro sau ne puteti gasi pe Nicolae Titulescu, nr 34 in Slatina, Olt. 

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters