ghid-a-z-turism-grecia

Cunoaște regulile: Ghid de la A la Z pentru turismul în Grecia în epoca Covid-19

Un ghid complet pentru o vacanta reusita in Grecia

Mai jos veți găsi o listă cuprinzătoare a tuturor măsurilor-cheie pentru a preveni răspândirea Covid-19 implementată pe aeroporturi, hoteluri, magazine, restaurante, plaje și multe altele în Grecia în perioada turismului de vară.

Vă rugăm să rețineți că toate măsurile pot fi modificate. Vom actualiza regulat acest articol după cum este necesar, cu toate acestea, măsurile care nu sunt enumerate aici pot fi implementate dacă se consideră necesar.

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL DIN AΤHENA

Utilizarea măștilor de față este obligatorie după intrarea în terminalul aeroportului; trebuie să rămână o mască pe toată durata șederii unui pasager în zonele aeroportului, în timpul îmbarcării și în timpul zborului (intern sau internațional). De asemenea, pasagerii ar trebui să fie conștienți de faptul că li se poate cere să-și scoată temporar masca în timpul proceselor de securitate și a verificărilor de identitate. Distribuitoarele de dezinfectare de mână sunt disponibile în peste 300 de locuri la aeroport, inclusiv băile.

Panourile din plexiglas au fost instalate pentru protecție suplimentară în zonele în care contactul cu angajații este necesar, precum birourile de bilete și contoarele de informații. Pentru a minimiza timpii de așteptare, pasagerii sunt încurajați să selecteze opțiuni de servicii de e-service (check-in web) înainte de plecarea lor către aeroport, precum și în zonele aeroportului (check-in auto, imprimare pentru etichete, bagaj , e-parking). Scaunele în toate zonele de așteptare au fost reorganizate pentru a permite distanțe minime sigure. Recomandarea actuală este ca orice alt loc să fie lăsat vacant. Cu toate acestea, familiile sau cuplurile care călătoresc împreună nu trebuie să păstreze această distanță.

AMENZI

Amenda pentru nefolosirea unei măști acolo unde este necesar este de 150 €.

BARCILE/ FERIBOTURILE

Barcile (feriboturile) vor călători cu o capacitate de 50% – sau 55% pentru bărci cu cabine la bord. Pasagerilor li se va cere să răspundă la o serie de întrebări și să își ia temperatura înainte de îmbarcare. Pasagerilor care prezintă simptome sau sunt considerate în risc de infecție (de exemplu, din cauza expunerii la un pacient Covid-19 în cele 14 zile precedente) li se va refuza permisiunea de a urca pe barcă.

Pasagerii din barca vor trebui să rămână la o distanță de 1,5 m unul de celălalt, iar numărul de scaune de tip aeronavă va fi redus. O persoană maximă va fi permisă în fiecare cabină, cu excepția familiilor de până la 4 persoane, și a persoanelor cu dizabilități care călătoresc cu însoțitori.

Utilizarea unei măști la bordul navelor este obligatorie. Echipajele au fost instruite pentru a răspunde potențialelor cazuri de coronavirus, iar bărcile vor fi dezinfectate după finalizarea fiecărei rute pe mare. Actualizări de politici suplimentare sunt așteptate începând cu 15 iunie.

BAZINE DE ÎNOT

Sezlongurile trebuie așezate astfel încât două persoane care stau sub două umbrele diferite sau două persoane care stau în două camere diferite să mențină o distanță de cel puțin 2 metri în fiecare direcție. De fiecare dată când un client pleacă, scaune, mese, casete de securitate, meniuri și orice alt element pe care îl poate folosi următorul client trebuie dezinfectat. Piscinele sunt sfătuite să ofere prosoape care acoperă suprafețele paturilor, precum și să curețe fiecare șezlong / scaun între utilizări. Se recomandă ca pernele și acoperirile din țesătură să fie scoase din sezlonguri.

Utilizarea piscinelor interioare este interzisă până la o notificare ulterioară. Divizoarele opace sunt recomandate pentru dușurile din piscină, pentru a permite oamenilor să se spele bine înainte de a intra și după ieșirea din apă. Piscinele sunt sfătuite să ofere toate facilitățile necesare (săpun, gel de duș etc.), precum și gel antiseptic lângă intrarea în duș.

CHECK-IN/CHECK-OUT LA HOTELURI

Ora de check-out și check-out au fost schimbate – check-out până la ora 11:00 și check-in până la 15:00. Timpul adăugat între fiecare check-out și check-in este necesar pentru a vă asigura că fiecare cameră este dezinfectată în mod complet între sejururi. și că spațiul este ventilat corespunzător.

Puteți vedea un ecran cu plexiglas la recepție – prezența lor este la discreția conducerii hotelului. Dezinfectanții  pe de altă parte, sunt obligatorii.

Alte măsuri pe care trebuie să le efectueze hotelul includ dezinfectarea tuturor cheilor de card după fiecare ședere. Ori de câte ori este posibil, sunteți încurajați să faceți check-in-ul la o stație de recepție în aer liber. Utilizarea alternativelor electronice pentru check-in și check-out, cum ar fi aplicațiile Mobile Concierge, este de preferat, la fel ca și plățile electronice la check-out. Este posibil ca orice cont, factură sau chitanță să vă fie trimise prin e-mail. Numerar nu va fi acceptat decât în ​​condiții excepționale.

CINEMA IN AER LIBER

Această încântare de vară revine la 1 iunie, dar va funcționa cu noi reguli de siguranță – cea mai importantă fiind reducerea numărului de locuri la 40% din capacitatea teatrului. Este probabil ca casele de bilete să se deschidă cu două ore înainte de începerea filmelor și să oprească vânzarea de bilete cu 15 minute înainte, astfel încât oamenii să aibă timp să-și ocupe loc din timp, menținând distanțarea socială. De asemenea, la intrare va fi recomandată utilizarea măștilor și a produsului igienizant pe bază de alcool.

COZILE DE ASTEPTARE

Grecii au arătat recent o disciplină remarcabilă în ceea ce privește respectarea „reglementărilor de așteptare” acum în vigoare (bine, cu câteva excepții). Principala regulă de respectat este să rămâneți la cel puțin 1,5 – 2 metri față de ceilalți din coadă. În multe magazine și alte zone, marcajele podelei au fost plasate pentru a ajuta distanțarea fizică.

CUMPĂRĂTURI

Poate trebuie să aștepți câteva minute înainte de a intra în multe magazine. Cei mai mici de până la 20 m2 vor putea găzdui maximum 4 persoane în același timp (inclusiv angajații). Magazinele de la 20 la 100 m2 pot avea maximum 4 persoane în interior, plus o persoană pentru fiecare 10 m2 suplimentari. Magazinele de 100 m2 și mai sus vor putea întâmpina maximum 12 persoane, plus încă o persoană pentru fiecare 15 m2 suplimentari. Distanțele de cel puțin 1,5 metri trebuie întreținute de clienți și angajați, iar utilizarea măștilor este obligatorie.

CURATENIA LA HOTELURI

Curatenia va fi mai puțin frecventă în timpul sejururilor. Prosoapele și cearșafurile vor fi schimbate numai la cererea clienților. Când intri în camera ta pentru prima dată, caută semnul care îți va spune când și cum a fost curățată ultima dată camera ta.

Proprietarii hotelului au de ales între două opțiuni de curățare: îl pot curăța în mod obișnuit după plecarea unui client și îl pot ține închis 24 de ore până când vine următorul, sau pot efectua o curățare și dezinfectare minuțioasă folosind un aparat de curățat cu aburi, raze UV sau alte astfel de echipamente pe toate suprafețele din cameră și baie.

Proprietarii hotelului au fost sfătuiți să scape de obiecte decorative, cum ar fi perne decorative. De asemenea, este recomandat să scapi de articole reutilizabile care pot fi distribuite, cum ar fi meniuri și reviste. Capace de unică folosință vor fi amplasate pe telecomenzile TV și aer condiționat. Țesătura de tapițerie trebuie curățată cu un aparat de curățat cu abur – la temperaturi care depășesc 70 ° C.

GRADINI / PARCURI

Distanța de siguranță de 1,5 m se aplică și parcurilor și grădinilor publice; se recomandă utilizarea măștilor.

IAHTURI

Trebuie evitate destinațiile Faraway în care asistența medicală este redusă. Numărul maxim de pasageri permis la bord va depinde de dimensiunea unei bărci și de numărul de pasageri permis de licența sa. Pe fiecare barcă va exista o carte cu toate detaliile pasagerului și orele lor de îmbarcare și debarcare, care trebuie să fie disponibile în scris sau în format electronic pentru inspecție de către autoritățile portuare și de sănătate. Singurele persoane permise la bord vor fi persoanele care s-au îmbarcat de la începutul călătoriei. Niciun alt pasager sau vizitator nu va fi permis la bord la opriri intermediare.

În plus, un registru trebuie ținut pentru a monitoriza starea de sănătate a tuturor la bord: tot echipajul și pasagerii vor avea temperaturile luate o dată pe zi și înregistrate. Dacă cineva începe să dezvolte simptome Covid-19 la bord – o tuse, febră, lipsa respirației – acest lucru trebuie să fie înregistrat în carte și trebuie activat un plan prealabil pentru tratarea unui caz de coronavirus suspectat. Trebuie să existe cantități suficiente de antiseptice, dezinfectante, materiale de curățare și echipament de protecție personală pentru toți cei de la bord.

ΙNFORMARE (IN LEGATURA CU SĂNĂTATEA) @ HOTELURI

La sosire, vi se recomandă să întrebați politica instituției în cazul unori incidente de sănătate și despre facilitățile medicale din zona generală, inclusiv spitale publice și private, spitalele recomandate pentru Covid-19 și farmacii. Hotelurile sunt sfătuite să furnizeze broșuri tipărite cu instrucțiuni de sănătate de bază traduse în engleză, franceză și germană, deoarece nu există o astfel de aplicație electronică în prezent.

ÎNCHIRIEREA DE MAȘINI

Mașinile de închiriat vor fi dezinfectate între utilizări de către diferiți clienți. În plus, numărul de pasageri permis va fi restricționat: pentru mașinile cu până la cinci locuri, se va admite doar șoferul plus un pasager în vehicul. Pentru cei cu 6-7 locuri, șoferul plus doi pasageri. Pentru vehiculele cu opt sau nouă locuri, șoferul va avea voie să transporte până la 3 pasageri. Aceste restricții nu se aplică familiilor cu copii.

MANCARE SI BAUTURI

În prezent, toate locurile de cazare la restaurante și cafenele-bar sunt doar în aer liber; spațiile interioare s-ar putea redeschide la 15 iunie. Distanța minimă permisă între mese variază de la 70 cm la 170 cm și nu sunt permise mai mult de șase persoane la o masă, deși aceste restricții nu se aplică familiilor cu copii.

Semnele informative vor reaminti oamenilor normele individuale de igienă și măsurile de siguranță aplicabile în toate spațiile. Clienții vor fi încurajați să efectueze tranzacții electronice. Gelul de dezinfectare va fi disponibil la casele de marcat; dacă proprietarul consideră că este necesar, va fi instalat un ecran de protecție din plexiglas, precum și marcaje pe podea pentru a delimita distanțele de siguranță pentru coada.

MASINI DE TRANSFER

Transportul clienților va fi permis numai prin transferuri private. Vehiculele cu până la 5 locuri nu pot transporta mai mult de un pasager plus șoferul. Însoțitorii persoanelor cu dizabilități sunt scutiți de această regulă. 6-7 scaune pot transporta șoferul plus doi pasageri, în timp ce mașinile cu 8-9 locuri pot transporta până la 3 pasageri. Limita de pasageri nu se va aplica dacă pasagerii sunt părinți cu copiii lor. Șoferul și pasagerii trebuie să poarte măști.

MUZEE

Se estimează că muzeele se vor deschide pe 15 iunie. Mai multe informații vor urma modul lor de funcționare – în mod natural, vizitatorii vor trebui să păstreze o distanță de 2 metri între ei. Muzeele pot folosi aer condiționat doar în cazul în care acestea sunt cu circuit deschis (adică permit aerul proaspăt să intre în clădire). Un număr limitat de persoane va fi permis să intre în fiecare oră. Se recomandă utilizarea măștilor de protecție și al dezinfectantului antiseptic pe bază de alcool.

MĂȘTI

Utilizarea măștilor de țesătură de unică folosință sau reutilizabile este obligatorie în metrou și pe toate celelalte forme de transport în comun, inclusiv taxiuri, autobuze de transfer și alte vehicule turistice. Măștile trebuie purtate și în magazine.

NUMERE DE URGENȚĂ

Numărul european de urgență este 112. Pentru orice întrebări legate de Covid-19, apelați 1135.

PLAJE

La cluburile organizate pe plajă vor fi permise maximum 40 de persoane la 1.000 de m2; se va efectua un număr de intrare / ieșire pentru a vă asigura că această măsură este respectată. Între umbrelele individuale trebuie menținută o distanță minimă de 4 metri, fiecare dintre acestea asigurând umbră pentru cel mult două șezlonguri – acest lucru nu se aplică familiilor cu copii. Două șezlonguri care se află sub umbrele diferite nu pot fi așezate mai aproape unul de altul decât 1,5 m.

Așezarea unui prosop pe șezlongurile este obligatorie și este considerată responsabilitatea utilizatorului. Personalul de la plajele organizate și cluburile de plajă trebuie să dezinfecteze șezlonguri / scaune după fiecare utilizare. În plus, trebuie să dezinfecteze în mod regulat instalațiile sanitare și să posteze un program al acestei curățări pentru revizuire oficială.

Cantinele și barurile de pe plajă vor funcționa în regim de take-away; asezarea nu va fi permisa. Clienții care așteaptă in linie pentru a fi deserviți vor trebui să rămână la o distanță de cel puțin 1,5 m. În prezent, vânzarea de alcool este interzisă pe plaje, dar este de așteptat să se revizuiască această politică.

PLAJE PRIVATE @ HOTELURI ȘI RESORTURI

Scaunele de orice fel trebuie amplasate astfel încât distanța dintre două persoane care stau sub două umbrele diferite să nu fie mai mică de 3 metri în orice direcție. Oamenii vor fi descurajați să-și plaseze prosoape sau covorașe de plajă în „zonele la distanță sigură”. Prosoapele suficient de mari pentru a acoperi toate suprafețele scaunului vor fi furnizate și dezinfectate după fiecare utilizare.

SALOANELE DE INFRUMUSETARE

Saloanele de păr și de înfrumusețare funcționează numai cu programare, cu o distanță minimă de 2 m între stații / scaune. Utilizarea măștilor este obligatorie pentru toți, iar angajații trebuie să poarte mănuși de unică folosință. Programul de lucru a fost prelungit între orele 7:00 și 22:00. în zilele lucrătoare și între 7:00 și 21:00. sâmbătă.

SITURI ARHEOLOGICE

Siturile arheologice funcționează acum pe ore extinse de vară (8:00 – 20:00) pentru a evita formarea mulțimilor mari. Pentru a menține distanța minimă de siguranță de 1,5 m între oameni, numărul de vizitatori admis la fiecare sit arheologic este limitat, la fel și numărul de vizitatori care au voie să intre în fiecare oră.

Rute specifice au fost demarcate, ecranele de intrare și ieșire separate și ecranele din plexiglas au fost instalate acolo unde este necesar și posibil – de exemplu, la Propilaia de pe Acropolă. Se recomandă cu fermitate utilizarea măștilor de protecție și a produselor de igienizare pe bază de alcool.

SOSIRI

Perioada turistică din Grecia va începe oficial pe 15 iunie, vizitatorii internaționali putând ajunge (fără a fi carantinați) pe aeroporturile din Atena și Salonic. De la 1 iulie vor fi permise zboruri internaționale directe pe toate celelalte aeroporturi rămase din țară, permițând turiștilor să zboare direct către destinații turistice. Testele spot Covid-19 pentru vizitatorii care sosesc în Grecia vor fi efectuate folosind teste de tampon și vor fi obligatorii pentru cei selectați pentru teste; vizitatorii nu vor fi totuși carantinați la sosire, cum a fost cazul în faza de lockdown.

SPECTACOLE LIVE

Spectacolele live vor începe după 15 iulie și vor avea loc exclusiv în spații în aer liber. Artiștii și echipajul trebuie să poarte măști de față pe scenă și să mențină o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei. Locurile vor funcționa cu o capacitate de 40% pentru a permite menținerea distanțelor. Scena va fi stabilită la cel puțin 3 metri distanță de primul rând de locuri; pentru concertele în care publicul este în picioare, trebuie să se mențină o distanță de 1,5 metri între membrii publicului.

SPORTURI ACVATICE

Orice lucru care vine în contact cu clienții – fiecare suprafață, jacheta de salvare, costum etc. – trebuie curățat și dezinfectat între fiecare utilizare. Numai membrii aceleiași familii sau persoane fizice capabile să mențină o distanță de 2 m între ei, vor fi permise pe orice echipament unic (cum ar fi o canoe sau o plimbare gonflabilă).

TURURI CU AUBTOBUZUL

Toate autobuzele turistice au voie să funcționeze cu o capacitate de până la 50%. Toți pasagerii trebuie să poarte măști de protecție la bord. Toate autobuzele turistice trebuie să asigure dezinfectarea mâinilor până la intrare. Companiile sunt sfătuite să instaleze divizoare de protecție transparente în autobuzele dintre șofer și pasageri. La autobuzele turistice speciale în aer liber, la stații, pasagerii vor avea voie să se îmbarce numai după ce toți cei care cobor au făcut acest lucru. După fiecare rută, se recomandă curățarea suprafețelor și a punctelor de contact mari (de ex. Mânere).

VIZITATORI @ CAMERELE DE HOTEL

Camerele din hoteluri și stațiuni, precum și corturile și campingurile din campinguri sunt destinate numai clienților. Nu va fi permis nici un vizitator.

ZBORURI

Se așteaptă ca toate aeroporturile țării să se deschidă pentru zboruri internaționale la 1 iulie. Până atunci, toate zborurile internaționale către și dinspre Grecia vor zbura în și în afara Aeroportului Internațional Eleftherios Venizelos sau Aeroportul Salonic (ultimul din 15 iunie).

ZEUS

Zeul philoxeniei (ospitalitate) îți dorește o vacanță minunată și sigură în Grecia!

sursa: greece-is.com

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters