grecia-si-bulgaria

Cum reușesc grecii și bulgarii să facă turism?

Măsuri care au făcut turiștii să se simtă în siguranță

Cum reușesc grecii și bulgarii să facă turism? Vom analiză ce pași au făcut astfel încât să facă turism inclusiv în pandemie. 

Hotelierii bulgari se gândesc întâi la siguranță vizitatorilor și apoi la încasări. 

Aşa se face că hotelurile bulgărești sunt ocupate în proporție de 60 la sută. Ca să evite aglomerația și implicit răspândirea virusului și patronii de hoteluri și taverne din Grecia au luat măsuri de siguranță.

Iar clienții chiar dacă sunt la jumătate față de anii trecuți revin cu aceeași plăcere pentru peisaje, orașe pitorești, mâncare bună, și plaje curate.

Regulile de siguranţă se respectă

Plajele micuţului oraş bulgăresc Obzor sunt pline de nemţi, englezi, francezi, români, şi, ca niciodată bulgari. Toate regulile de siguranţă se respectă aici. Şezlongurile sunt grupate maximum câte patru, în funcţie de numărul membrilor de familie. Iar între grupuri există cei 2 metri impuşi de normele de sănătate. Chiar şi în apă, primează siguranţă turistului.

Salvamar, bulgar: ”Din tot sufletul meu vă spun! Veniţi la noi în Bulgaria, draga prieteni români. Dumnezeu să vă binecuvânteze”.

Ca să evite aglomeraţia, hotelierii bulgari au primit fiecare câte o bucată de plajă, de care răspund.

grecia-bulgaria-turism

Au paznici, agenţi de securitate, şezlongurile sunt puse la distanţă. Şi, foarte important sunt bine delimitate zonele în care vin localnicii, de cele în care vin turiştii. Aşadar, totul pare mult mai aerisit. Lumea nu se înghesuie, nu vezi şezlonguri foarte multe unul lângă altul. Acolo unde le găseşti sunt, în general, membrii ai aceleiaşi familii.

Iar rezultatul se vede: nimeni nu vine din afara perimetrului hotelului. În plus, nu exista resort fără piscină. Unele au şi câte şase. Iar turiştii chiar au de unde să aleagă.

Grecia – masuri pentru siguranţă

Reguli similare şi la fel de bine respectate sunt şi în Grecia. Şezlongurile au fost distanţate astfel încât pe plajă nu vedem niciodată om lângă om. Iar patronii de taverne şi restaurante au luat toate măsurile ca să le ofere siguranţă vizitatorilor francezi, italieni, americani şi greci.

Yannis Mantalovas: Încercăm să facem totul ca vizitatorii să mănânce bine, să doarmă bine. Să fie deci în formă bună, aşa încât dacă vine virusul să nu-i afecteze”.

grecia-bulgaria-turism

Un singur caz de covid a fost înregistrat până acum în insula Paros, un paradis turistic în regiunea cicladelor din marea Egee. Asta nu i-a făcut însă pe greci să se relaxeze. Dimpotrivă pe plajă sunt respectate toate măsurile de prevenţie. Angajaţii poartă tot timpul mască, şezlongurile sunt dezinfectate după plecarea turiştilor, iar mâncarea şi băuturile sunt servite doar în recipiente de unică folosinţă.

Este adevărat însă că numărul vizitatorilor este şi la greci mai mic faţă de anii trecuţi. În Insula Paros, de pildă, scăderea e de aproape 60 la sută.

Vezi si: Tari din Europa care au diverse restrictii pentru calatorii din Romania. Actualizare – 1 august

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters