taverne-grecia

Cum arată tavernele din Grecia

Care sunt masurile de protectie adoptate

Pandemia de Covid-19 a adus ineditul în turismul anului 2020. După o perioadă de lock down de aproximativ 100 de zile, activitatea în turism este relansată cu măști, mănuși și dezinfectant. În România, redeschiderea teraselor a fost primită cu mare entuziasm, dovada (oarecum ironică) stând și în creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus. Asemenea României, și Grecia a spus DA turismului și tuturor afacerilor din domeniu. Cum arată terasele din Grecia și dacă poartă ospătarii echipamentul de protecție.

Unul dintre motivele pentru care românii, dar și alte naționalități aleg să viziteze Grecia este diversitatea felurilor de mâncare, gustul culinar grecesc, dar și mărimea porțiilor de mâncare. Grecia a redeschis turismul pentru câteva dintre statele europene, tavernele locale fiind pregătite să primească primii oaspeți.

Sub auspiciile noului virus, ospătarii greci, chiar și proprietarii tavernelor sunt obligați să poarte măști sau viziere, care să împiedice răspândirea noului virus.

taverne-grecia

Turiștii nu sunt obligați să poarte masca de protecție, chiar dacă intră la toalete, unde spațiile sunt închise. Ospătarii sunt cei care trebuie să aibă, permanent, vizieră sau mască de protecție. Cât despre purtarea mănușilor, aceasta este opțională chiar și pentru ospătari. Proprietarii tavernelor sunt cei care stabilesc obligativitatea acestei măsuri de siguranță.

Cât despre purtarea măștii în condițiile climatice din Grecia (temperaturile depășesc 25 de grade Celsius), ospătarii susțin că este un aspect foarte dificil. Însă, pentru că sunt nevoiți să lucreze în aceste condiții, vor purta masca sau viziera, ulterior, dezinfectând mesele și ustensilele folosite în activitatea de servire.

Maximum șase persoane la masă

Regulile în Grecia permit un număr maxim de șase persoane la o masă. În cazul în care este vorba de o familie, numărul poate crește până la zece persoane.

În schimb, dacă este vorba despre un grup de amici, care depășește limita admisă de șase, proprietarul tavernei are două opțiuni:

  • fie împarte grupul la două sau mai multe mese,
  • fie refuză turiștii respectivi.

Bineînțeles, distanța între mese trebuie să fie de minimum un metru. În plus, există taverne pe ale căror mese putem găsi și recipientul cu dezinfectant.

taverne-grecia

Tavernele încă așteaptă turiști

Teama oamenilor de a călători se estompează pe zi ce trece. Nevoia de a reveni la normalul anterior crizei devine din ce în ce mai proeminentă. Cu toate acestea, veniturile oamenilor au scăzut, iar posibilitățile de a călători sunt reduse, pentru moment.

Însă, Grecia rămâne una dintre destinațiile favorite ale turiștilor de pretutindeni, nu doar români. Prin urmare, în funcție de oră, de vreme sau de zi, numărul oaspeților în tavernele grecești poate să difere, scrie wall-street.ro

Grecia este una dintre țările care a acționat foarte bine în contextul medical actual, având mai puțin de 3.000 de cazuri confirmate și sub 200 de decese. Procedura implementată în Grecia pentru siguranța populației a fost chiar un model de bune practici pe durata ”lock down”.

Sursa: wall-street.ro

Vezi si: Sfârșitul turismului într-unul dintre cele mai vizitate orașe ale Europei?

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters