Croația - o țară sigură pentru călătorii

Croația – o țară sigură pentru călătorii

Ce face ca aceasta tara sa fie sigura?

„Vara aceasta, Croația vrea să isi facă publicitate ca  fiind o țară fără coronavirus”, a scris Bild –  Croația fiind una dintre țările care au introdus măsuri pandemice la început. Doar 12 decese la un milion de locuitori sunt raportate în Croația. iar până la sfârșitul lunii mai, autoritățile croate vor lua noi decizii de călătorie.

Bild subliniază: „Croația a pus în aplicare măsuri stricte pentru combaterea virusului în timp util. A fost o decizie care a dat rezultate. Ministerul Turismului, impreuna cu experți în sănătate, pregătesg un plan care va face în curând posibilia deschiderea țării pentru turiști. „

Portalul online german Holliday Check a publicat un sondaj care arată că 40 la sută dintre cei chestionați respectă planurile pentru vacanța din acest an. Până la 60% dintre cei chestionați sunt transparenti cu privire la întrebarea dacă ar dori o rambursare în cazul în care o călătorie se încadrează din cauza pandemiei ca factor decisiv la rezervarea vacanței. 

 Bild scrie că este sigur că Italia, Spania și Franța – nu vor fi destinații populare de călătorie în acest an și  Croația poate fi atractiva pentru turisti, deoarece a început să se poziționeze ca o destinație  fara „corona”.

In 2018 Croatia a avut 19.7 milioane de turisti, iar in 2019 a inregistrat un numar record de 21 de milioane. 

Astazi,  27 aprilie, miniștrii turismului din UE vor discuta, la inițiativa ministrului turismului, Gari Cappelli, printr-o conferință video despre impactul pandemiei asupra turismului și măsurile de recuperare a sectorului cât mai repede posibil, a anunțat Ministerul Turismului.

Datorită pandemiei  și a efectelor sale extrem de negative asupra turismului din întreaga lume, inclusiv în UE și Croația, subiectele de discuție sunt în principal consecințele pandemiei, dar și măsurile care pot fi luate pentru a ajuta sectorul turistic să se redreseze ca cât mai repede posibil, după slăbirea restricțiilor privind călătoriile și afacerile.

Coronavirusul a oprit o mulțime de lucruri din lume, inclusiv aproape toate procesele de turism de afaceri și călătoriile, iar toate statele membre ale UE se află în aceeași situație, incertă. Prin urmare, este important să vorbim și să împărtășim experiențe, pentru că toți suntem tulburați de aceleași probleme, de la modul în care să se asigure că sistemul funcționează în aceste condiții până la stabilitatea întregii economii și, prin urmare, sectorul turistic „, a spus Cappelli.

El a anunțat, de asemenea, că va schimba opinii cu potențialii omologi ai turismului din UE cu privire la posibilele programe. 

„In 2018 ministrii turismului s-au intalnit la Sofia:  această intalnirea aborda crearea unui fond financiar comun pentru turism la nivelul UE, cu ajutorul căruia ar fi posibil să se răspundă rapid la potențialele amenințări și provocări în turism precum acesta”, a spus Cappelli.

Croația se alătură acum campaniilor Organizațiilor Mondiale de Turism ale OMT și WTTC și ale ETC europene pentru promovarea turismului și mai ales a ofertelor gastronomice pentru a motiva turiștii și partenerii de călătorie, atunci când este posibil, a informat Consiliul Național al Turismului (CNTB).

Vezi si: 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters