paris-coronavirus-turism

Coronavirus Paris: Pagube importante înregistrate de hotelieri pe fondul lipsei turiştilor străini

O scadere dramatica cu 40% din cifra de afaceri

Ïn Franţa, sezonul estival este foarte complicat, pe fondul pandemiei de coronavirus. Cei care mizează pe turiştii străini, ce lipsesc cu desăvârşire în acest an special, sunt nevoiţi să renunţe la salariaţii lor. Prima destinaţie turistică mondială, Paris, are mult de suferit de pe lipsa turştilor asiatici şi americani.

În fiecare an, între 60% şi 70% dintre turiştii care vizitează Parisul sunt străini. Inutil să aşteptăm cifrele oficiale cu cei care au vizitat cheiurile Senei pentru a ştii că anul acesta este unul catastrofal pentru hotelieri, restaurante, muzee.

E de ajuns să îl ascultăm pe Riad Rizk, proprietarul a două restaurante în cartierul Saint Michel din Paris:

« Avem cu 40% mai puţini clienţi. Ei provin din spaţiul Schengen, avem în special olandezi şi germani. Dar, clientela internaţională, cei care vin de obicei în Paris  –asiaticii ori americanii, aceşti turişti lipsesc cu desăvârşire. Zero. Oricum, în ambele restaurante pe care le am nu am avut un astfel de client. Iar după ce am ieşit din cele trei luni de carantină, cu un minus de 40% din cifra de afaceri, acum, lipsa turiştilor nu ne ajută deloc. Este cert că nu putem păstra toţi angajaţii având o activitate aşa de redusă.”

Pe Sena, de abia recent a fost reluată circulaţia vaporaşelor turistice astfel că pierderile sunt mari.

paris-coronavirus

Căpitanul Hervé Missud spune că  înregistrează de abia undeva la 40% din numărul de clienţi cât despre cei care doresc să mănânce pe vaporaş, numărul lor este undeva la 10%. Astfel că a fost nevoit să renunţe la o parte din salariaţi. Apelează la lucrători sezonieri doar când există un număr mare de rezervări.

La Luvru, numărul vizitatorilor a scăzut drastic. În primele săptămâni din iulie cu greu s-a înregistrat un sfert din numărul normal de vizitatori. Cei mai fericiţi turişti sunt cei care au venit totuşi în capitala Franţei– mai mult decât în orice alt an, în 2020 Parisul le aparţine.

 

Vezi si:  Ghidul tau de vacanta in Mykonos, coltul de rai al petrecaretilor

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters