wttc-turism-covid

Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor: cum vor arată călătoriile în „noul normal”

WTTC raspunde la cateva dintre intrebarile momentului

Consiliul Mondial de Turism și Turism (WTTC) spune că șansele vor reveni mai întâi pe piețele interne sub formă de turism domestic, înainte de a se extinde la vecinii apropiați ai unei țări, în regiuni și, în sfârșit, pe continente. WTTC consideră ca primii călători vor fi cei mai tineri (în grupul de vârstă 18-35 de ani), care par a fi mai puțin vulnerabili la COVID-19 (coronavirus). 

Colaborare intre guverne

Pentru a deschide călătoriile mai devreme și mai eficient, WTTC spune că un efort coordonat între guverne și întreprinderi este crucial. Ca parte a planului său „Călătorește în noul normal”, WTTC spune că un efort coordonat trebuie să includă noi standarde și protocoale de sănătate și siguranță, „care oferă un drum sigur și responsabil spre recuperare pentru sectorul global de călătorii și turism, pe măsură ce consumatorii încep să planifice. călătorii din nou.

Planurile trebuie sa ia in considerare că inca nu este disponibil un  vaccin la scară larga, permițând, astfel, călătoriilor sa fie reluate in ritmul anterior izbucnirii pandemiei. 

Noi protocoale

Vor fi noi protocoale de check-in care implică tehnologie digitală; stații de dezinfectare a mâinilor în puncte frecvente, inclusiv unde sunt depozitate bagajele; plata fără contact (contactless) în loc de numerar; folosirea scărilor mai des decât ascensoarele în care regula distantarii sociale poate fi mai greu de pus in practica și echipamentele de fitness din hoteluri  sa fie  mutate la o distanta mai mare intre ele. 

Operatorii de croaziere vor lua măsuri suplimentare pentru a se asigura că navele sunt dezinfectate, inclusiv personalul care poartă mănuși tot timpul si care sunt apoi schimbate frecvent; și curățarea mai frecventă a camerei.

Testarea obligatorie?

Călătorii pe aeroporturi vor fi testați înainte de a zbura și la sosirea pe aeroportul de destinație. Se pot aștepta să vadă măsuri de distanțare socială la aeroport și în timpul îmbarcării, precum și purtarea măștilor în timp ce sunt la bord. Aeronavele vor fi, de asemenea, supuse unor regimuri de curățare intensivă. 

Protocoalele, spune WTTC, au fost dezvoltate folosind experiența din recuperarea inițială a Chinei și din noile standarde de succes folosite de retaileri. Acestea vor fi anunțate complet în următoarele două săptămâni și vor fi împărtășite cu guvernele la nivel global.

Planul este creat în colaborare cu acești membri ai WTTC, precum Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), Airport Council International (ACI), Cruise Lines International Association (CLIA), United States Travel Travel (USTA), Pacific Asia Travel Association ( PATA), Organizația Aviației Civile Internaționale (OACD), Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Comisia Europeană de Turism (ETC) și Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Sursa: wttc.org

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters