turism-cipru-grecia-israel

Grecia, Israel si Cipru vor sa creeze un spatiu comun, sigur pentru turism

Care este planul celor trei tari pentru rezolvarea problemei turismului

Grecia, Cipru și Israel au în vedere crearea unui „coridor corona” ca un efort comun de a reînvia sectorul turistic care a fost extrem de afectat de pandemie.

Mișcarea vine într-un efort de a atrage turiști care în anumite circumstanțe nu sunt dispuși să călătorească departe în lunile următoare, dar ar putea fi mai deschiși la vizitarea țărilor vecine, potrivit ministrului israelian al turismului, Yariv Levin, transmite SchengenVisaInfo.com.

Potrivit ministrului turism al Greciei, Harris Theoharis, încă mai trebuie rezolvate câteva detalii ”, dar când am bătut la ușa Israelului, s-a deschis larg. Interesul este acolo; la fel și cu Cipru.

„Este o schemă ambițioasă care ar putea să ajute turismul”, a subliniat Theoharis.

Carantina obligatorie?

Cu toate acestea, există mai multe obstacole în ceea ce privește punerea în aplicare a planului celor trei țări. Principalul obstacol este carantina obligatorie pentru sosirile din străinătate, deoarece Israelul necesită două săptămâni de izolare după călătoria în străinătate.

Theoharis a subliniat că o altă problemă este aceea că Grecia și Cipru sunt ambele state membre ale UE care au frontiere deschise cu restul spațiului Schengen în condiții normale. După Cipru, Grecia este considerată cea mai vulnerabilă țară a Uniunii Europene în ceea ce privește sectorul turistic.

Industria turistica – procent mare din PIB

Industria turistică generează un procent de 10% din producția economică (PIB) în Uniunea Europeană. În Grecia sau Malta, ponderea industriei de turism în PIB este chiar mai mare la 20-25%, în timp ce în Spania, se estimează că generează aproximativ 145 de miliarde de euro (157 miliarde de dolari) în sectorul turismului. Hotelurile germane și operatorii de turism generează aproximativ 240 de miliarde de euro pe an, potrivit Comisiei UE.

Comisia UE a estimat că, în acest an, industria turistică trebuie să scadă în rezervările de tururi de pachete de până la 70 la sută, în timp ce companiile de croaziere vor fi cele mai grele, cu o pierdere de 90%.

Sursa: schengenvisainfo.com

Vezi si :

Cipru – destinatie ideala pentru concediu!

Top 7 atractii in EILAT, Israel

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters