China înregistrează încasări de aproape 70 de miliarde de dolari din turism

Populatia Chinei a inceput deja sa calatoreasca

Peste 637 de milioane de deplasări interne s-au înregistrat în China, cu ocazia celor opt zile naţionale libere, din luna octombrie.

Peste 637 de milioane de deplasări interne s-au înregistrat în China, cu ocazia celor opt zile naţionale libere, din luna octombrie. Populaţia chineză începe să depăşească criza economică indusă de pandemia de coronavirus, scrie Mediafax.

Potrivit Bloomberg, încasările au scăzut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă, anul precedent. ”Un stimul al turismului domestic este şi lipsa mobilităţii internaţionale, din cauza restricţiilor de călătorie şi a cerinţelor de carantinare la întoarcerea în China”, a declarat economistul chinez Larry Hu, de la Macquire.

Cu toate că în 2019, aceeaşi perioadă, China înregistra 782 de milioane de deplasări şi excursii, cifrele pentru turismul local sunt mult mai bune decât indică raportul precedent, care analizează cele cinci zile libere naţionale din luna mai.

Un raport al celor de la Citigroup arată că turismul din perioada Festivalului de Toamnă, cât şi creşterea puterii de cumpărare pe familie contribuie la redresarea economică. Turismul domestic a înregistrat câştiguri de peste 467 de miliarde de yuan (aprox. 70 de miliarde de dolari), după a declarat Ministrul Turismului.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters