Cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa 2020. Ghid complet

Găsește-ți piața favorită​

Luminile frumoase de Crăciun, un brad gigantic, mâncare locală și gustoasă, vin fiert și turtă dulce, un patinoar frumos, cadouri de Crăciun originale și lucrate manual, concerte de Crăciun, iată ingredientele pentru următoarea vacanță de Crăciun, în familie, cu prietenii, singur sau cu persoana iubită.

Dacă nu aveți o sanie magică zburătoare, rezervați-vă zborurile la cel mai bun preț pentru un Crăciun de vis în Europa. De asemenea, oferim multe variante de cazare, cum ar fi un sejur magic în satul Moș Crăciun din Finlanda și cele mai bune activități de iarnă, cum ar fi turul piețelor de Crăciun din Viena.

Vrei să profiti la maximum de vacanța ta? Descoperă cele mai frumoase de piețe de Crăciun din Europa, cele mai frumoase lumini de Crăciun, dar și cei mai frumoși pomi de Crăciun și cele mai însorite destinații de Crăciun din Europa.

1. Piața de Crăciun din Budapesta, Ungaria

Pentru mulți călători, Sărbătoarea Adventului din Bazilică a fost de multă vreme piața lor preferată de Crăciun din Ungaria, dar este oficial acum (conform voturilor), Sărbătoarea Adventului din Bazilică este cea mai frumoasă piață de Crăciun din Europa!

Bucurați-vă de o după-amiază distractivă pe patinoar și savurați un pahar de vin fiert și bucătărie tradițională maghiară. Nu rata spectacolul de lumini noaptea: este cel mai mare spectacol de lumini 3D din Europa!

Pe lângă faptul că este cea mai frumoasă piață de Crăciun din Europa, Sărbătoarea Adventului din Bazilică merită titlul de Cea mai bună piață de Crăciun cu spiritul Crăciunului, dar și titlul de Cea mai bună piață de Crăciun ecologică.

Sărbătoarea Adventului la Bazilică are loc în spiritul comunității: oaspeții se pot bucura de concerte de caritate și pot păstra mediul înconjurător folosind pahare și tacâmuri ecologice, în timp ce resturile sunt reciclate.

 • Date de deschidere: În perioada 20 noiembrie 2020 – 1 ianuarie 2021.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Budapesta, Viena (2h30).
 • Unde să stați: Hotelul Kempinski Corvinus este situat aproape de Bazilica Sfântul Ștefan. Probabil cel mai bun hotel din Budapesta.

2. Piața de Crăciun din Viena, Austria

Viena este în fiecare an pe podiumul celor mai bune piețe de Crăciun din Europa. Una dintre cele mai cunoscute piețe de Crăciun este tradiționala „Viena Magic of Advent”, care transformă Piața Primăriei într-un pământ de basm strălucitor.

Cadouri de Crăciun, decorațiuni pentru brad, dulciuri și băuturi calde vă așteaptă, iar copii se pot distra la ateliere de Crăciun speciale pentru ei. Brazii din jurul primariei sunt decorati festiv și radiază într-o mare de lumini – o experiență vieneză, pe care cu siguranță nu veți dori să o ratați!

Rezervați-vă zborurile către Viena, cazare la cel mai bun preț, tururi și activități în Viena, cum ar fi un concert de Crăciun și Revelion în Biserica Sf. Petru și transferul dvs. de la aeroport.

 

 • Date de deschidere: În perioada 14 noiembrie – 23 decembrie 2020.
 • Cel mai apropiat aeroport: Viena.
 • Unde să stați: Boutique Hotel Das Tigra este un hotel administrat de o familie, cu o locație foarte centrală pe o stradă liniștită.

3. Piața de Crăciun din Gdansk, Polonia

Este probabil cea mai romantică piață de Crăciun din Europa. A fost amenajat un loc special astfel încât îndrăgostiții să poată săruta sub vasc casa poata trai povestea de dragoste pana la adanci batraneti. 

Situat în centrul istoric al orașului Gdańsk, Târgul de Crăciun este ca un basm. Captivează atât vizitatorii, cât și localnicii, care sunt foarte fericiți să-și petreacă timpul aici. Atmosfera remarcabilă a târgului de Crăciun din Gdańsk este creată în mare parte de peisajul unic și plin de bunadispoziție.

Rezervați-vă zborurile către Gdansk, cazarea, tururile și activitățile la cel mai bun preț, cum ar fi un „tur de degustare a berii”.

 • Date de deschidere: În perioada 23 noiembrie 2020 – 1 ianuarie 2021.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Gdansk, Bydgoszcz (2h).
 • Unde să stați: IBB Hotel Dlugi Targ, perfect pentru un sejur de 3 nopți în inima Gdansk.

4. Piața de Crăciun din Montbeliard, Franța

Montbéliard este cea mai frumoasă piață de Crăciun din Franța. Faimoasa în lume pentru frumusețea iluminărilor sale stradale, această piață de Crăciun este tradițională și autentică. Situat în Franche-Comté (estul Franței), orașul Montbéliard – bine cunoscut pentru ospitalitatea sa – se transformă într-un taram fermecator pur cu câteva săptămâni înainte de Crăciun.

În timpul Adventului, Montbéliard reînvie tradiția din Württemberg și organizează o piață de Crăciun ca nimeni altul, cu 170 de tarabe minunate pline de obiecte autentice și de înaltă calitate. Plimbându-se pe străzile iluminate, vizitatorii pot gusta delicioasele produse gastronomice din Montbéliard și Franța, se pot minuna de varietatea de artă și meșteșuguri, pot dansa și asculta cântecele corale.

 • Date de deschidere: În perioada 23 noiembrie – 24 decembrie 2020.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Basel (1h), Strasbourg (1h30), Metz-Nancy (2h30).
 • Unde să stați: Ibis Style Montbeliard, perfect pentru un sejur de 2 nopți.

5. Piața de Crăciun din Cluj-Napoca, România

Piața de Crăciun din Cluj-Napoca este cea mai frumoasa din România. În fiecare an, este clasificata si votata piețele preferate de Crăciun din Europa.

Ce descrie cel mai bine Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca? Este sărbătoarea întregii familii. Este un moment și un loc cu adevărat prietenos. În timp ce intrați pe porțile Târgului, o lume de basm se deschide în fața dvs., într-un cadru frumos, păzit de maiestuoasa biserică Sf. Mihail.

Micile case albe care vă fermecă ochii cu liniile lor curate găzduiesc cea mai uimitoare selecție de vânzători sezonieri. Gheața strălucitoare a patinoarului vă invită la o plimbare în jurul statuii lui Matei Corvin. În fiecare seară, colindatul și concertele muzicale de sezon te atrag spre scena principală pentru o doză bună de spirit al Crăciunului.

 • Date de deschidere: În perioada 23 noiembrie – 31 decembrie 2020.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Cluj-Napoca, Târgu-Mureș (2h), Sibiu (2h20).
 • Unde să stați: „Le Petit Paris”, situat la 200 m de Catedrală.

6. Piața de Crăciun din Praga, Republica Cehă

Piața de Crăciun din Praga este cea mai bună piață de Crăciun din Republica Cehă și una dintre cele mai frumoase din Europa.

În inima orașului se află o piață tradițională cehă, unde, cu zeci de tarabe din lemn, comercianții oferă produse și accesorii tipice de Crăciun, cum ar fi globuri tradiționale cehe din sticlă suflată, produse din perle,  fețe de masă brodate manual, jucării din lemn, forme pentru taiat biscuiții și multe alte lucruri.

Gurmanzii se vor bucura de un gust de vin fiert, prăjituri cehe de Crăciun, castane prăjite fierbinți, prăjituri de turtă dulce sau cârnați traditionali la grătar și frigărui.

 • Date de deschidere: În perioada 28 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021.
 • Cel mai apropiat aeroport: Praga.
 • Unde să stați: Grandior Hotel Prague, situat în centrul orașului.

7. Piața de Crăciun din Köln, Germania

Piețele de Crăciun din Köln sunt printre cele mai frumoase din Germania, iar bradul său frumos este clasat printre cei mai frumoși brazi de Crăciun din Europa.

Mai multe piețe de Crăciun din Köln au multe de oferit, de la cadouri selectate și artizanat artizanal realizat individual până la specialități culinare.

Piețele de Crăciun din Köln atrag în fiecare an milioane de vizitatori din întreaga lume. Și dvs. puteți savura atmosfera unică a acestei metropole de pe Rin în această perioadă specială a anului. Sigur vei fi fermecat!

Rezervați-vă zborurile către Köln, cazarea la cel mai bun preț și tururile și activitățile dvs. din Köln, cum ar fi o „Croaziera orașului festiv”.

 • Date de deschidere: În perioada 23 noiembrie – 23 decembrie 2020.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Köln-Bonn, Dusseldorf (1h), Dortmund (1h20), Maastricht (1h20).
 • Unde să stați: oaspeții Motel Öne Koln-Neuwarkt adoră locația sa excelentă și micul dejun tip bufet.

8. Piața de Crăciun din Valkenburg, Olanda

În Valkenburg – cufundat într-o atmosferă magică, un paradis de lumini sclipitoare și pomi de Crăciun frumos decorați. Subteran, puteți vizita piețele unice de Crăciun din Gemeentegrot (Peștera Municipală) și Fluweelengrot (Peștera Velvet).

În Țara Minunilor de iarnă, la Wilhelminagrot (Peștera Wilhelmina), puteți fi uimiți de frumoase sculpturi în nisip ale artiștilor din întreaga lume. Parada de Crăciun cu flotoarele sale iluminate și dansatorii frumos costumați intregesc atmosfera de sarbatoare. Ai poftă de mâncare? Turul culinar pe jos „Route d’Amuse” vă duce la cele mai bune restaurante din Valkenburg.

 • Date de deschidere: În perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie 2021.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Maastricht (20 min), Liege (40 min), Köln (1H).
 • Unde să stați: Hotel Janssen. Oaspeții adoră micul dejun frumos și personalul amabil.

9. Piața de Crăciun din Basel, Elveția

Basel are o tradiție adânc înrădăcinată ca fiind cea mai frumoasă și cea mai mare piață de Crăciun din Elveția și merită o vizită în fiecare an. Nu numai orașul vechi bine conservat este strălucitor în lumina caldă de Crăciun, dar magazinele și fațadele multor clădiri sclipesc cu o strălucire aurie.

Aproximativ o sută de pini înalți mărginesc străzile și stau ca niște santinele puternic luminate, care indică drumul vizitatorilor. Este recomandată în mod special piața de Crăciun, care se desfășoară nu numai pe Barfüsserplatz, ci și pe Münsterplatz – una dintre cele mai frumoase piețe din Basel.

Piața de Crăciun din Basel se găsește pe Barfüsserplatz și Münsterplatz, chiar în centrul orașului și în inima orașului vechi decorat festiv. Un pom de Crăciun magnific stă pe Münsterplatz, cu ornamentele cunoscutului decorator Johann Wanner.

 • Date de deschidere: În perioada 26 noiembrie – 23 decembrie 2020.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Basel, Zurich (1h), Bern (1h20).
 • Unde să stați: Motel One Basel situat la 100 m de Muzeul de Arhitectură.

10. Piața de Crăciun din Metz, Franța

Intrați în spiritul sezonului festiv și bucurați-vă de cele mai calde primiri în timp ce vizitați piețele de Crăciun de pe cele șase piețe principale ale orașului. Găsiți cadouri lucrate manual în piramida de Crăciun și gustați cea mai bună turtă dulce. 

Faceți o tura pe patinoaroar în aer liber, apoi încălziți mâinile în jurul unui vin fiert sau a unei ciocolate calde.

Lăsați luminile să alunge zilele întunecate de iarnă și bucurați-vă de atractiile traditionale precum caruselul, o plimbare prin magicul „Sentiers des lanternes” sau profitați de ocazia de a vă aproviziona cu esențiale gastronomice de Crăciun la piața orașului.

Lângă Catedrală, roata mare se adaugă activităților de agrement pentru toate varstele.  Buticurile și magazinele sunt, de asemenea, deschise în cele 4 duminici dinaintea Crăciunului, astfel încât vă puteți bucura de atracții, mirosuri și gusturi până în ultimul minut în city break-urile voastre. 

 • Date de deschidere: În perioada 20 noiembrie – 30 decembrie 2020.
 • Cele mai apropiate aeroporturi: Metz-Nancy, Saarbrucken (1h) Luxemburg (1h30), Strasbourg (2h30).
 • Unde să stați: „Hôtel La Citadelle MGallery by Sofitel” este situat în inima orașului Metz. Locația perfectă pentru a descoperi centrul orașului și numeroasele sale atracții.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters