tari-afectate-covid-turism

Cele mai afectate țări de lipsa turismului

Tarile care resimt puternic lipsa turismului

După izbucnirea pandemiei COVID-19, turismul și ospitalitatea au fost și vor continua să fie cele mai afectate segmente ale economiei. Experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI) au subliniat într-un raport care sunt  statele cele mai afectate de restricțiile privind răspândirea coronavirusului. 

Țara turistică cea mai afectată de pandemia de COVID-19

Ne-am fi așteptat ca Grecia să fie cea mai afectata tara  de pandemia de COVID-19, dar țara din Balcani este a doua cea mai lovită de restricțiile impuse în ultimele luni. Bazată în proporție foarte mare pe turism, 20% din produsul intern brut,  analiștii FMI estimează că economia Greciei se va contracta cu aproximativ 6% anul acesta, ca urmare a veniturilor pierdute în urma turismului. În aprilie, instituția financiară internațională arată că Grecia se va confrunta cu cea mai severă recesiune, din Europa, potrivit Agerpres.

În aceeași notă, reprezentanții turismului elen susțin că pentru anul acesta se așteaptă ca țară să fie vizitată anul acesta de o treime din numărul turiștilor din 2019, o cifră care se ridică la 34 de milioane de vizitatori.

Thailanda ocupa primul loc 

Primul loc în topul țărilor cele mai afectate din lume, din punct de vedere al turismului  il ocupa Thailanda, care înregistrează efecte negative accentuate după ce turismul global a fost încetinit, ca urmare a pandemiei.

Veniturilor pierdute în sectorul turismului vor depăşi 2% din PIB în special în Costa Rica, Egipt, Grecia, Maroc, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Sri Lanka, Thailanda şi Turcia. Efectele se vor resimţi, într-o anumită măsură, în 2021 şi dincolo de acest an. Incertitudinile sunt ridicate dar consecinţele macroeconomice vor fi mai extinse pentru economiile care aveau vulnerabilităţi preexistente. O înrăutăţire suplimentară a încrederii în economiile care aveau vulnerabilităţi preexistente – cum ar fi deficite mari de cont curent, un procent ridicat al datoriei în valută, şi rezerve internaţionale limitate – vor spori riscurile unor crize externe”, explică reprezentanții FMI, într-un raport.

Alte state dependente puternic de turism, afectate de pandemie:

  • Costa Rica
  • Egipt
  • Maroc
  • Noua Zeelandă
  • Portugalia
  • Spania
  • Sri Lanka
  •  Turcia.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters