europa-turism-vara-2020

Ce țări din Uniunea Europeană sunt deschise pentru turism vara aceasta?

Ce masuri iau tarile din Uniunea Europeana

Fiecare stat membru se apropie de sfârșitul restrictiilor cauzate de  pandemie și de deschiderea frontierelor. DW analizează modul în care unele țări europene se confruntă cu decizia de a-și redeschide frontierele.

Pe măsură ce țările europene încep să reducă restricțiile, mulți speră să recupereze pierderile suferite de sectorul turismului prin redeschiderea frontierelor către țările vecine. Iată ce planifică unele țări europene pentru sezonul turistic din vară:

Germania

Ministerul de Interne a declarat miercuri că frontierele cu vecinii din Austria, Elveția și Franța vor începe deschiderea sâmbătă în condiții strict controlate. 15 iunie este încă stabilita ca data pentru a-și deschide pe deplin granițele pentru călătoriile dintre UE.

Germania are încă un avertisment oficial împotriva călătoriilor în afara UE până în iunie și nu a existat niciun cuvânt despre momentul în care guvernul va da  liber călătoriilor internaționale pe scară largă.

Austria

Viena are de asemenea, data de 15 iunie ca dată oficială pentru redeschiderea granițelor inter-UE ale țării – dar s-a anunțat marți că două treceri în Ungaria vor fi deschise a doua zi din cauza dificultăților cu care se confruntă persoanele care locuiesc pe o parte a frontieră. dar lucrează pe celălalt.

Austria va deschide, de asemenea, vineri granița pentru o parte din traficul din Germania, au spus oficialii. Turismul alpin austriac se bazează foarte mult pe vizitatorii germani, deoarece stațiunile sale montane sunt foarte populare.  Într-adevăr, grupuri mari de oameni care se întorceau în Germania din destinațiile de schi austriece au fost în spatele primei creșteri a coronavirusului  din Germania. Viena se așteaptă să aibă în curând acorduri similare cu Elveția și cu ceilalți vecini ai acesteia.

Cu toate acestea, autoritățile au spus că unele controale aleatorii  de sănătate vor fi efectuate la străinii care intră în țară, deși mai puține decât se fac acum.

Austria va deschide din nou frontiera Germaniei
Guvernul austriac a anunțat că granița cu Germania va fi deschisă pe 15 iunie. Turismul în Austria a fost suspendat în mod eficient din cauza coronavirusului pandemic. Pe 29 mai, hotelurilor și unităților de cazare din Austria li se va putea redeschide. Turismul austriac depinde foarte mult de oaspeții din Germania.

Franţa

Franța a încheiat un acord cu Marea Britanie pentru a permite trecerea înainte și înapoi fără carantina obligatorie de 14 zile, considerată o măsură economică esențială datorită fluxului mare ale vehiculelor de livrare. În plus, sosirile în Franța din zona de frontieră Schengen, care include Elveția, vor fi scutite de carantină.

Franța își va păstra în continuare granițele inchise în cea mai mare parte până la 15 iunie, cu excepția persoanelor care au nevoie să călătorească și să plece frecvent pentru muncă.

franta-granita

Italia

În timp ce țara în care a izbucnit cel mai puternic focar din Europa,  care tehnic nu a ordonat niciodată să se închidă granițele, măsurile extreme puse în aplicare pe aeroporturi pentru a stopa răspândirea virusului și închidedea frontierelor comandate de vecinii săi au tăiat-o în mare parte posibilitatea călătorii internaționale.

Turismul este un element major al economiei italiene. În condiții normale, este a cincea cea mai vizitată țară din lume. Turismul reprezintă 10% din PIB și aproape 5% din ocuparea forței de muncă.

Spania

De asemenea, bazată puternic pe turismul străin, Spania și-a redeschis granițele, dar a impus un regulament obligatoriu de auto-carantină de 14 zile tuturor celor care ajung în țară. Noua regulă va intra în vigoare vineri și va rămâne în vigoare pe durata stării de urgență a țării. În prezent, starea de urgență va expira pe 24 mai, dar se preconizează că va fi extinsă.

Portugalia

O altă destinație turistică de top, consiliul de turism din Portugalia a spus că plajele și hotelurile din țară vor fi gata să primească turiștii până la jumătatea lunii iunie. Cu toate acestea, există încă îngrijorare cu privire la modul de a verifica dacă noile sosiri au fost testate pentru coronavirus, o măsură pe care guvernul vrea să o pună în aplicare și cum să controleze dacă normele de distanțare socială sunt menținute pe plaje.

O anulare completă a sezonului turistic în acest an ar putea provoca contractarea economiei portugheze cu până la 6%.

portugalia-granite-vacanta-2020

Norvegia

Deși nu este un stat membru al UE, Norvegia este membră a Spațiului Economic European și se deplasează în tandem cu Europa..

Începând de miercuri, călătorii din țările UE (inclusiv Marea Britanie), precum și Islanda și Liechtenstein vor avea voie să intre în Norvegia pentru muncă sau dacă au membri ai familiei care locuiesc în țară. Decizia lui Oslo este mai puțin legată de turism și mai mult concentrată pe a permite lucrătorilor sezonieri să intre în Norvegia.

Sursa: dw.com

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters