tokyo-jocuri-olimpice

Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Vor putea fi reorganizate

Jocurile olimpice amânate de la Tokyo vor continua anul viitor „cu sau fără Covid”, spune vicepreședintele Comitetului Olimpic Internațional.

John Coates a confirmat agenției de știri AFP că olimpiadele vor începe pe 23 iulie anul viitor, numindu-le „Jocurile care au cucerit Covid”.

Au fost inițial programate să înceapă în iulie 2020, dar au fost amânate din cauza temerilor Covid-19.

CIO a spus mai devreme că nu vor întârzia Jocurile după 2021.

Jocurile care au cucerit Covid

„Jocurile aveau să fie tema lor, Jocurile de Reconstrucție după devastarea tsunami-ului”, a declarat Coates pentru AFP, referindu-se la cutremurul și tsunami-ul catastrofal din 2011 din Japonia.

„Acum, acestea vor fi Jocurile care au cucerit Covid, lumina de la capătul tunelului”.

În iulie, directorul executiv al Tokyo 2020, Toshiro Muto, a spus că este posibil ca Jocurile să fie organizate unui public „limitat”, dar a spus că vor să evite posibilitatea de a nu avea spectatori deloc.

Tokyo 2020 ar putea avea „spectatori limitați”

În schimb, el a adăugat că Jocurile ar putea „simplifica” ceremoniile sale de deschidere și închidere, precum și de a reduce numărul de personal și delegații din fiecare țară.

Japonia petrecuse ani de zile pregătindu-se pentru Jocurile de la Tokyo


Peste 11.000 de sportivi din aproximativ 200 de țări urmau să participe la Jocurile din 2020. Nu este clar modul în care restricțiile de călătorie ar putea afecta participarea lor, deoarece frontierele Japoniei sunt în prezent în mare parte închise vizitatorilor străini.

Dl Muto a mai spus că un vaccin nu este o condiție prealabilă pentru Jocuri, deși experții în sănătate au pus la îndoială dacă Jocurile ar putea fi organizate fără un vaccin.

„Dacă un vaccin este gata, acesta va fi un beneficiu, dar nu spunem că nu putem organiza evenimentul fără el – nu este o condiție prealabilă”, a spus el.

În aprilie, șeful Jocurilor, Yoshiro Mori, a declarat că Jocurile de la Tokyo ar trebui anulate dacă nu ar avea loc în 2021.

Bach „ar înțelege anularea Tokyo”
Explicând această decizie, președintele CIO, Thomas Bach, a declarat: „Nu puteți angaja pentru totdeauna între 3.000 și 5.000 de oameni într-un comitet organizator. Nu puteți schimba în fiecare an întregul program sportiv la nivel mondial al tuturor federațiilor majore”.

Înainte de pandemie, Jocurile au fost anulate doar din cauza războiului, dar niciodată amânate.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters