Ce s-a schimbat în pandemie pe litoral. Mai multa lume?

Care sunt modificarile din acest an neobisnuit

În plină pandemie, litoralul românesc este ticsit de turiști. Peste 70.000 de oameni sunt acum la mare. Cei mai mulţi continuă să ignore pericolul şi apelurile la responsabilitate făcute de autorităţi.

În Eforie Nord, turiștii care au vrut să facă baie în mare abia au găsit loc să se strecoare printre şezlonguri şi cearşafuri întinse pretutindeni. 

Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii s-au înghesuit să prindă un loc pe plajă. Au stat umăr la umăr fie pe nisip, fie în apa mării.

De altfel, specialiștii spun că în aceste zile, Eforie Nord este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe întreg litoralul românesc.

Mulți dintre cei prezenți la plajă nici măcar nu cred în existența virusului. Alți spun că încearcă să respecte recomandările autorităților, deși este greu pentru că stațiunea este foarte aglomerată, exact ca în anii precedenți.

„Încercăm să evităm aglomerația, dar după cum vedeți este aglomerație. Evităm restaurantele și cam atât”.

„Ne este teamă, dar oamenii ar trebui să poarte mască, să se protejeze, este ceva necesar. Nu avem ce să facem, asta este”.

Reporter: Simțiți ceva diferit față de anii trecuți?

Turist: „Nu, cred că este mai multă lume, sincer”.

Autoritățile le recomandă turiștilor, pe cât posibil, să găsească locuri mai puțin aglomerate și, în cazul în care trec pe lângă o mulțime de oameni, să poarte masca de protecție, chiar și în spațiile deschise.

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters