drapel-romania-burj-niagara

Cascada Niagara si cea mai înaltă clădire din lume, luminate în culorile steagului României de Ziua Națională

Sarbatoarea noastra nationala, sarbatorita international

Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, măsurând 830 de metri, a fost „îmbrăcată” în tricolorul României, cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie. Și alte clădiri-simbol de pe meridianele lumii au purtat azi drapelul nostru național.

Burj Khalifa a fost luminată de sus până jos în roșu, galben și albastru, jocul de lumini arătând exact ca un drapel bătut de vânt, potrivit unui video postat pe pagina de Facebook.

burj-romania-drapel-romania

Imagini similare au fost surprinse și pe alte clădiri cunoscute din lume: hotelul Sheraton din Doha, Convention Centre din Dublin, turnul Atakule din Ankara, dar și la Petra, în Iordania.

Ziua Națională a României, de 1 decembrie, este sărbătorită peste tot în lume. Indiferent de ce colț al lumii vorbim, românii sărbătoresc această zi cu fast și în moduri inedite. Drapelul României, de Ziua Națională a ajuns și la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii. Vizitatorii pot vedea drapelul României pe celebra Cascada Niagara.

Ziua Națională la Cascada Niagara

Potrivit Accent Montreal, Cascada Niagara, pe tot parcursul zilei de astăzi, 1 decembrie,  va fi iluminată în albastru, galben și roșu, culorile steagului românesc, pentru Ziua Națională a României.

Conform oficialilor, evenimentul a fost posibil cu ajutorul Ambasadei României în Ontario și a unei emisiuni TV locale dedicate comunității românești din Canada, ambele convingând Comisia Parcurilor Niagara să ofere acest cadou simbolic românilor de pretutindeni pe 1 decembrie. Inițiatorul proiectului este Radu Dudnic, realizatorul unei emisiunii la uun post de televiziune locac, din diaspora românească din Ontario.

Un alt moment când Cascada Niagara a fost luminată în culorile României, a fost anul 2017. Mai exact în februarie, moment în care în România se manifesta pe străzi împotriva celebrei Ordonanțe 13. Atunci momentul a fost ca semn de solidaritate cu ceea ce se întâmpla la București și în alte orașe din țară.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters