turism-satu-mare

Ca-n vremea bunicilor. Noul turism de poveste în județul Satu Mare

Cum iti poti petrece duminica intr-un mod inedit

Un grup de sătmăreni au pus pe picioare un proiect care învie vremurile de odinioară de la sate. Cei care au nostalgia vieții la țară, cu plimbări în aer liber, pe câmpul înverzit, în căruțe trase de cai, au acum ocazia să își petreacă o zi într-un cadru mirific, chiar în județul Satu Mare

Totul începe cu transportul doritorilor din Satu Mare până la Gerăușa, la aproximativ 20-25 km de municipiul Satu Mare, acolo unde gazdele zilei îi vor primi tradițional românește, cu o pălincă, după care toată lumea se îmbarcă în căruțe, iar cei mai curajoși direct pe șaua cailor și vor pleca într-o plimbare peste câmpuri, prin natură, bucurându-vă de peisaje și aerul curat.

turism-satu-mare

O primă oprire se va face pentru masa de prânz, la un loc cunoscut doar de localnici, numit „între păduri” o oază de liniște și de verdeață, acolo unde veți fi omeniți cu bucate tradiționale din gospodăriile producătorilor locali, slănină friptă pe băț, picurată pe pâine cu ceapă, caș de casă și alte bunătăți.

 

turism-satu-mare

După acest popas drumul va mai continua o vreme până la marginea unui lac, un loc ideal pentru poze care mai apoi să atragă atenția tuturor prietenilor.

turism-satu-mare/

Pe lângă toată relaxare, liniștea și încărcarea cu energie pozitivă de la natură, concediile de duminică mai au un element de luat în calcul iar acesta este susținerea micilor fermieri locali, cei care vor contribui ca ziua voastră de duminică să fie una de vis, fie că e vorba de crescătorii de cai care conduc atelajele fie că este vorba de cei de la care se procură produsele pentru masa de prânz. În acest fel ei pot să își valorifice munca și cu ajutorul vostru chiar să își extindă activitatea, având asigurată desfacerea produselor lor.

Sursa: presasm.ro

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters