brexit-turism

Brexit: afecteaza sau nu turismul?

Afla daca turismul va fi afectat de Brexit

  Brexit revine in atentia tuturor prin amanarea iesirii din Uniunea Europeama pana la 31 ianuarie 2020. Acesta aduce un nor de incertitudine privind mai multe aspecte. Unul dintre ele ar fi turismul international si cum afecteaza punctual turistii. Ce trebuie sa stie turistii inainte de a cumpara un bilet catre Marea Britanie? 

  Inca de la inceputul calatoriei, unul din efectele imediate va fi cresterea preturilor biletelor de avion.
Calaltorii care vor sa se indrepte catre sau in afara Marii Britanii se confrunta cu atat de multe incertitudini incat este imposibil sa planifici eficient pentru a le evita. 

  Downing Street a confirmat ca normele privind libertatea de miscare pentru cetatenii UE se vor schimba „imediat”, cu controale mai dure. Mai multe detalii despre modificari vor fi stabilite la timp.
Avand in vedere ca nu exista inca un sistem de inlocuire, perspectiva noilor restrictii de frontiera care vor intra in vigoare in prima zi a unui Brexit aproape sigur creeaza agitatie in randul turistilor.

brexit-turism-1

   In Uniunea Europeana exista anumite restrictii care au fost ridicate si au fost stabilite tactici de cooperare intre mai multe companii aeriene. In afara UE, restrictiile vor fi puse din nou in aplicare iar clientii vor fi cei care vor suporta costurile.
    La granita se vor inregistra intarzieri si in vazul calatoriilor aeriene, lipsa liberei circulatii in UE ar necesita un timp mai mare de prelucare al calatorilor de catre autoritati. Desi se anticipeaza ca se vor adauga doar 90 de secunde in plus la fiecare calator, la cozile mai lungi asta ar insemna ore intregi. 

   Alt aspect ar fi cresterea costurilor asigurarii si accesul ingreunat la serviciile de sanatate.
In conditiile actuale turistii pot folosi cardul european de asigurari de sanatate(CEASS), care le ofera acces gratut la ingrijiri medicale in orice tara membra UE. In urma Brexit-ului acest lucru nu va mai fi posibil ceea ce inseamna ca turistii vor trebui sa isi achizitioneze o asigurare suplimentara pentru calatoria lor sau risca sa suporte costuri semnificative in cazul unei urgente medicale.
   In ceea ce priveste finantarea unei calatorii, turistii vor trebui sa tina cont de faptul ca incertitudinile legate de Brexit au contribuit la scaderea valorii lirei.
Pentru a vedea mai clar efectele in privinta turismului mai jos sunt niste previziuni:
costurile biletelor de avion cresc pana la 40%,
cresterea medie a costurilor de vacanta cu pana la 239 lire ,
pretul vacantei europene va creste cu 31%,
scaderea valorii lirei cu 3,4% fata de valoarea euro.

  brexit-turismMarea Britanie a avut in 2018 cele mai multe sosiri internationale din Europa. Un numar de 55,9 milioane de britanici au vizitat Europa, in timp ce 24,7 milioane de europeni (68% din totalul sosirilor) au calatorit in Marea Britanie.

Brexit afecteaza mai multe sectoare economice, iar turismul este afectat in mod direct. Starea de nesiguranta va fi diminuata imediat ce va exista un plan pus la punct si se va sti exact ce pasi trebuie urmati pentru a avea o vacanta perfecta in Regatul Unit.

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters