bran-moieciu-turism

Polul turismului rural, Bran-Moeciu, face paşi timizi către revenire

În luna iunie numărul sosirilor, 5.000 de oameni, a fost la jumătate faţă de februarie în zona Bran-Moeciu. Numărul structurilor de cazare din zona Bran-Moeciu reprezintă aproximativ o treime din totalul unităţilor la nivelul judeţului Braşov.

Zona Bran-Moeciu, un pol al turismului rural românesc şi o atracţie prin castelul Bran, dă semne timide de revenire, dar rămâne totuşi sub nivelul anului trecut. În luna iunie a acestui an numărul sosirilor în zona Bran – Moeciu a fost de aproape 5.000 de sosiri, mai exact 4.984, adică sub jumă­tate faţă de sosirile din luna februarie, de aproximativ 11.600, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Maria Stoian, preşedintele Aso­ciaţiei Naţionale de Turism Rural, spune că în lunile iulie şi august, gradul de ocupare în unităţile de cazare din zona Bran – Moeciu a fost semnificativ mai mare faţă de luna iunie, undeva la 98%. „Acum în august au fost foarte mulţi turişti, dintre care o proporţie foarte mare au fost români, dar nu a fost chiar un grad de ocupare de 100%. S-a simţit puţin lipsa turiştilor străini,  în special la obiectivele turistice s-a simţit lipsa străinilor, dar în pensiuni gradul de ocupare este mare în această zonă. Gradul de ocupare este aproape la fel ca cel de anul trecut, eu zic că e un grad de ocupare de 98% în august. În această perioadă au ajutat foarte mult voucherele de vacanţă“, precizează Maria Stoian, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural.

Daca vrei sa ajungi in zona iata 7 obiective turistice care merita vizitate. 

Castelul Bran

castelul-bran

La doar 30 de kilometri distanta de Brasov sta impunator si semet, intre Muntii Piatra Craiului si Bucegi, Castelul Bran. Cetatea medievala din Transilvania a fost ridicata in culoarul Rucar-Bran, o importanta trecatoare pentru locuitori si comercianti, atat in trecut cat si in prezent. In anii ’20, autoritatile din Brasov donau castelul Reginei Maria, in semn de apreciere, pentru contributia sa la infaptuirea Marii Uniri din 1918.

Satul Moeciu de Sus

Moeciu de Sus din judetul Brasov este adesea destinatia favorita, datorita frumusetii locului si ospitalitatii localnicilor. Linistea satului de munte, aerul curat, branza de burduf, pastrama de oaie atrag ca un magnet turistii an de an. Satul amplasat la o altitudine de 1000 de metri va va incanta cu peisajele asupra a doua nestemate din Carpati, Muntii Piatra Craiului si Muntii Bucegi.

Pestera liliecilor

Pestera liliecilor se afla in satul Pestera din judetul Brasov si este protejata prin lege. Aici isi au habitatul numeroase specii de lilieci, neintalnite in vreun alt loc din tara. Chiar daca nu a fost amenajata spre a fi deschisa turistilor, localnicii cunosc foarte bine pestera si ii indruma si pe curiosi catre atractia locului.

Cheile Gradistei

cheile-gradistei

Cheile Gradistei din regiunea Bran-Moeciu impresioneaza prin peisajele minunate, asta datorita altitudinii. Spectacolul grandios al naturii ce va dezvaluie Craii Carpatilor si legendarii Bucegi este reintregit de cascada de apa ce curge pe travertin, numita ,,La Chisatoare”. Zona turistica este in ascensiune de la an la an, aici fiind amenajat si un adevarat resort care ii poarta numele. 

Cetatea Rasnov

cetatea-rasnov

In judetul Brasov se afla o alta cetate cunoscuta si vizitata de foarte multi turisti, Cetatea Rasnov. Amplasata intr-un cadru absolut spectaculos, in varful unui deal calcaros, cetatea este una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Romania.

Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioarei

Cursul raului Dambovicioara, cel mai important afluent al Dambovitei, isi face loc prin culoarul Rucar-Bran. Odata cu el si raurile care coboara din Fagaras, Piatra Craiului si Leaota au format vai inguste si adanci in pamantul calcaros. Cheile Dambovicioarei se intind pe o distanta de 2 kilometri, intre depresiunile Dambovicioara si Podul Dambovitei.

Muntii Piatra Craiului

Turul prin zona Bran-Moeciu se incheie in Muntii Piatra Craiului. Crestele zvelte si inalte ale  Craii Carpatilor se intind pe latura de vest si nord-vest a culoarului Rucar-Bran. Muntii Piatra Craiului sunt recunoscuti pentru dificultatea traseelor, dar asta nu ii impiedica pe alpinisti sa isi depaseasca limitele in cel mai frumos masiv din tara noastra. Cel mai inalt punct al Muntilor Piatra Craiului este varful La Om, cunoscut ca Piscul Baciului, cu o altitudine de 2.238 de metri.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters