Cel puțin 520 de turiști străini sunt blocati in Boracay din cauza zborurilor anulate

O situatie fara iesire a mai multor turisti

Cel puțin 520 de turiști străini sunt blocați pe insula Boracay din cauza suspendării zborurilor interne din cauza izbucnirii  coronavirus (COVID-19).

Operatorii din Boracay au apelat la Departamentul de Turism (DOR) pentru a oferi zboruri speciale pentru turiștii în principal europeni, care și-au rezervat deja biletele de avion în țările de origine.

„Am sunat zile întregi la DOT( Departamentul de Turism al Insulelor Philipine), companii aeriene, administrație locală și chiar ambasadă, dar nu au abordat problema”, a spus un alt proprietar al afacerii.

Turistii nu au  nicio posibilitate de a ajunge la Manila, de unde ar trebui sa se imbarce in avioanele catre casa. 

„Autoritatile filipineze intai ne-au anuntat ca trebuie sa parasim tara pana pe 20 iar pe 18 au anulat toate zborurile, fara sa lase macar cateva care sa faca posibila aplicarea masurii. ” a declarat unul din turistii romani blocat pe insula. 

În afară de cei 520 de turiști, mulți alți turiști străini au decis să-și extindă șederea pe insulă până luna viitoare, mai degrabă decât să călătorească înapoi în țările lor, mulți dintre aceștia fiind și în carantina din cauza pandemiei.

DOT într-o declarație anterioară a spus că va ajuta turiștii străini afectați de măsurile de carantină.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters