De ce să mergi la Băile Felix indiferent de vârstă? Ce poți face acolo?

Baile Felix - o alegere buna pentru orice anotimp

Băile Felix este în prezent cea mai mare stațiune de sănătate din România, deschisă tot anul. Apele termale găsite aici, foarte bogate în oligominerale, sunt completate de nămol sapropelic. Această combinație naturală s-a dovedit utilă în ameliorarea efectelor reumatismului și a unor paralizii, precum și a afecțiunilor ginecologice și a tulburărilor nervoase.
Este binecunoscut faptul că România are o istorie bogată în ceea ce privește turismul balnear, datorată varietății de resurse naturale în jurul cărora s-au dezvoltat aceste stațiuni, încă din cele mai vechi timpuri.

Prescripțiile terapeutice sunt:

Artrită și afecțiuni reumatoide;

Probleme ale sistemului endocrin;

Afecțiuni ginecologice;

Tulburări ale sistemului nervos;

Reabilitare post-accidentare și postoperator;

Afecțiuni posttraumatice;

Facilități spa:
Centru de fitness și reabilitare

Piscina interioara termala

Saună și jacuzzi

Tratamente aerosoli

Aqua gym în apă termală

Aromaterapie

Tratamente de înfrumusețare cu produse anti-îmbătrânire Gerovital și Aslavital

Electroterapie

Băi galvanice

Hidroterapia

Kinetoterapie

Ambalare cu parafină

Băi cu nămol cald și aplicații de nămol.

Deși percepția generală este că acest tip de turism este mai des frecventat de seniori sau de persoane care suferă de anumite afecțiuni, majoritatea unităților de cazare se axează în ultimul timp pe diversificarea serviciilor și animarea stațiunii astfel încât să poată satisface mai multe categorii de vârstă.
Baile Felix, cea mai mare statiune balneoclimaterica din tara care functioneaza permanent. Apele minerale de la Baile Felix au proprietati curative, fiind indicate in multe tratamente, si mai ales pentru relaxare.
Prin rețeaua de hoteluri, Băile Felix oferă 7000 de locuri de cazare.

Acestă stațiune pune la dispoziție posibilități de cazare după toate dorințele și posibilitățile financiare.
Cel mai luxos Hotel este Lotus Therm*****. Filozofia hotelului se bazează pe principii cheie ale ospitalității, Lotus Therm Spa&Luxury Resort impresionând prin valoarea și atenția oferită clienților săi. Cu o capacitate de 180 camere și 262 de locuri de cazare (79 camere single, 37 camere double, 3 camere pentru persoane cu dizabilități, 39 apartamente standard, 8 suite și 6 apartamente speciale – VIP, Honeymoon, Gold, Blue), Lotus Therm Spa&Luxury Resort este cel mai spectaculos hotel din regiunea de vest a țării. Etajul 7 al hotelului este alcătuit exclusiv din apartamentul VIP, care are terasă proprie.

Al doilea, la care merită să mergi este Complexul President ****. Cu o experiență de peste 14 ani, Hotelul President vă pune la dispoziție 92 de camere, din care 6 sunt apartamente. 56 de camere și 4 apartamente sunt situate în aripa nouă a complexului finalizată în luna iunie 2011 într-un cadru modern și elegant. 81 dintre camere dispun de balcoane orientate fie spre pădure, fie spre curtea complexului. Complexul President este un cadru perfect atât pentru un concediu cu familia cât și pentru organizarea de conferințe, team-building-uri sau chiar evenimente festive (nunți, botezuri, zile onomastice).

Situarea lui la liziera pădurii, la o distanță de 5 minute de agitația stațiunii Băile Felix fac din acesta alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

 

 

Al treilea, este Hotel Internațional ****. Hotelul Internațional  este conceput ca un centru modern de cură balneară, relaxare şi conferinţe, redeschis la începutul anului 2007 după ample lucrări de renovare, modernizare şi extindere. Renumit pentru programele de terapie, centrul de Wellness&SPA și tratament al hotelului utilizează în mod ideal proprietățile curative ale apelor, continuând astfel tradiția milenară a băilor cu apă termală.

Baile Felix ofera pe langa relaxare si diverse obiective turistice sau activitati pe care le poti face cu familia ta.
Lacul cu nuferi este una dintre ele – amplasat chiar in centrul statiunii.

Lacul este unic in Europa, fiind declarat Rezervatie naturale. Alimentat cu ape termale, lacul te va fascina cu vegetatia sa unica in care predomina nuferi si lotusi roz adusi din India, Africa si Pakistan, unele dintre ele fiind specii foarte rare, care s-au adaptat la conditiile de mediu de la Baile Felix, intr-o apa a carei temperatura nu scade sub 20 de grade nici macar iarna. Nici pestii exotici si broastele testoase care locuiesc in el nu par sa fie “deranjate” de click-urile aparatelor de fotografiat. Lacul cu nuferi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale statiunii.

Tabloul superb al nuferilor care se deschid usor pe timpul zilei intr-un colorit de poveste, pentru ca spre apus sa-si inchida din nou petalele, ofera o imagine care face, poate, cat trei sedinte de terapie. Iar in contrast sunt nuferii termali, care se lasa admirati de la apus si pana dimineata, spre ora 10.
JOGGING, TRECKING & PLIMBĂRI

Situată exact în jurul stațiunii este pădurea Felix, ce se întinde pe câteva zeci de hectare, brăzdată de alei pe care vă veți putea plimba sau practica trekking-ul. Aleea Sărutului, amenajată de către noi prin pădure, face legătura între Hotel President și centrul Stațiunii Băile Felix, aflat la doar 900 metri depărtare. Pădurea găzduieste și o pistă de zgură pentru jogging, aceeași pistă pe care s-au antrenat mari atleți români, cea mai cunoscută fiind Gabi Szabo. Pădurea reprezintă și locul ideal unde se pot organiza activități recreative gen paint-ball.

GOLF

Iubitorii golf-ului pot fi încântați deoarece se poate practica acest sport, începătorii pot lua lecții de la profesor, cu echipament propriu sau închiriat.

TENIS & FOTBAL

Complexul President dispune de două terenuri de zgură și două de fotbal pe iarbă sintetică. Accesul este gratuit pentru clienții hotelului, dispunând de echipamente sportive la recepție. La cerere, se asigură instructor de tenis.

CĂLĂRIE & MANEJ

Aveti ocazia de a vă bucura de plimbări călare, în cadru natural, pe cai antrenați special pentru acest lucru. Deasemenea, plimbări cu căruța sau cu caleașca se pot organiza la cerere.

În stațiune se pot practica și sporturi în care adrenalina crește sau sporturi de echipă.

Amintim între acestea: tiroliana, plimbare cu ATV-urile, paintball, zorbing, tură de trekking.

La piscinele din stațiune se organizează Aquagym, Zumba, ateliere de creativitate și concursuri pentru copii, campionate de volei și fotbal, petreceri cu spumă.

Seara la restaurantele hotelurilor, a pensiunilor se organizează concerte, petreceri tematice, concursuri,etc.

În acestă stațiune găsiți practic activități pentru toate categoriile de vârstă și pentru toate gusturile.
Vei gasi nenumarate piscine, ștranduri, spa-uri și un aquapark: Ștrandul Apollo, Aqua Park President, Perla din 1 Mai, Felixarium, Piscinele Hotelului Internațional **** .

Dupa ce te-ai cazat si relaxat la piscina, poti vizita si cateva din atractiile locale.
Rezervatia Naturala “Pârâul Peța”

În apropiere, la Băile 1 Mai, se află Rezervaţia cu nuferi termali “Pârâul Peţa”, unică în ţară şi destul de des confundată cu lacul din Băile Felix.

Datorită apelor termale, rezervaţia adăposteste 3 specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis (varietate unică în Europa, relicvă a erei terţiare), peştele „Roşioara lui Racoviţă” (specie endemică, denumită după naturalistul român Emil Racoviţă) şi melcul Melanopsis Parreyssi (supravieţuitor al erei glaciare).

Alte atractii locale: Locul fosilifer de pe Dealul Șomleu, dealul cu melci, avenul de la Betfia, peștera Urșilor. 

Cel mai mare avantaj al Bailor Felix este faptul ca poti merge in orice anotimp datorita apelor termale de care te poti bucura si vara si iarna. 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters