Austria, Germania si Danemarca relaxează restricțiile de circulație începând de la jumătatea lunii aprilie

Ce restrictii incep sa ridice cele trei state

Austria va începe să  relaxeze treptat restrictiile de circulatie începând cu 14 aprilie, a anunțat luni cancelarul Sebastian Kurz, scrie Mediafax. Și Germania plănuiește măsuri similare în a doua jumătate a lunii aprilie.

Magazinele mici se vor redeschide pe 14 aprilie în Austria, urmate de restul unităților comerciale pe 1 mai. Restaurantele se vor redeschide la jumătatea lunii mai. adunările publice vor rămâne în continuare interzise, până la sfârșitul lunii iunie.

Totuși, cancelarul Sebastian Kurz îi îndeamnă pe austrieci „să mențină cea mai mare disciplină”.

Unii aplaudă decizia Vienei de a redeschide magazinele mai mici pe 14 aprilie și toate magazinele și centrele comerciale la începutul lunii mai. Alții văd un joc periculos. „În Austria, am reacționat mai rapid și într-un mod mai restrictiv”, a spus cancelarul Kurz la Viena.

Și Germania anunță măsuri similare din a doua jumătate a lunii aprilie. Ministerul german de Interne face planuri pentru relaxarea restricțiilor de circulație începând cu 19 aprilie. Cetățenii vor trebui însă să poarte măști, iar adunările publice vor fi limitate.

Merkel a numit criza Coronavirusului un „șoc simetric” care i-a afectat pe toți. Și a cerut Europei să se alăture. Merkel a spus că, în interesul Republicii Federale Germania, Europa a ieșit din criză. „Pe termen lung, Germania va fi bine doar dacă Europa este bine.”

Modificări la granițe

De asemenea, a anunțat schimbările viitoare la granițele Germaniei. Până acum, cetățenii germani sau persoanele cu permise de ședere care veneau din anumite țări trebuiau să intre în carantină timp de două săptămâni. Deoarece întreaga lume este o zonă de risc Corona, toată lumea va trebui să o facă în viitor, indiferent din ce țară provine.

Sunt exonerați navetiștii, adică persoane care locuiesc în Franța și lucrează în Germania sau care locuiesc în Germania și lucrează în Elveția vecină. Guvernul federal al doamnei Merkel și cele șaisprezece state federale ale Germaniei intenționează să implementeze aceste schimbări după ce le-au discutat mai târziu săptămâna aceasta. Se presupune că vor intra în vigoare la 10 aprilie 2020.

Danemarca, micul vecin din nordul Germaniei, încearcă să iasă din modul de criză în care a fost deja de săptămâni întregi, dar adoptă o abordare diferită, comparativ cu Austria sau Germania. Premierul Mette Frederiksen a anunțat că grădinițe, cresele și școlile primare se vor redeschide pe 15 aprilie.

Peste 100.000 de cazuri 

Până marți dimineață, în Germania au fost confirmate peste 103.000 de cazuri de Corona. Bavaria a avut peste 25.000 dintre aceștia, Baden-Württemberg puțin peste 20.000, Saxonia Inferioară peste 6.000, Hesse a raportat aproximativ 4.600 de persoane infectate, Renania-Palatinat în jur de 3.900 și Berlin exact 3.862 cazuri. Până în prezent, 1.810 de persoane din Germania au murit din cauza bolii cauzate de Coronavirus. Cel puțin 36.000 de persoane au fost vindecate după ce au fost infectate.

sursa: berlinspectator.com

Vezi si: Blue Air opereaza zboruri cargo catre China

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters