restrictii-de-calatorie-romania

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania solicită eliminarea restricţiilor de călătorie

Se solicita eliminarea auto-izolarii din vacante

Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) solicită Guvernului României eliminarea restricţiilor de călătorie din data de 15 iunie 2020, începând cu deplasările în ţările vecine: Bulgaria, Grecia, Croatia, Muntenegru, Albania, conform unui comunicat.

Asociaţia mai cere, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, să se revină la normalitate pentru călătoriile în statele europene care şi-au deschis graniţele pentru turism.

La nivelul miniştrilor de interne din tarile Schengen, s-a discutat în 08 iunie 2020 posibilitatea redeschiderii graniţelor în interiorul Uniunii Europene, fără restricţii. „A venit timpul ca, începând cu 15 iunie 2020 sa trecem, şi în România, la următorul nivel de relaxare şi eliminare a stării de alerta, care sa ne permită revenirea la normalitate.

Orice prelungire a măsurii de auto-izolare după întoarcerea din vacantele programate în ţările din Balcani nu ar avea nicio justificare după data de 15 iunie 2020, având în vedere că astăzi, 08 iunie 2020, s-a înregistrat cel mai mic număr de infectaţi, iar măsurile unitare care se aplică de către toţi operatorii din turism pentru prevenţie medicală – atât în ţară, cât şi în ţările vecine, sunt responsabile şi eficace.

Începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată, existând un volum extrem de mare de rezervări de servicii turistice cu chartere şi autocare, servicii care dacă se anulează, ar duce la imposibilitatea reprogramării acestora în etapa următoare, precum şi la o stare de tensiune, neîncredere şi nemulţumire a turiştilor afectaţi”, spune ANAT.

sursa: zf.ro

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters