antalya-muzeu-turism

Antalya: Capitala turismului turcesc, este un muzeu în aer liber

Afla ce poti vizita in Antalya

Seamănă cu un muzeu în aer liber, unde natura și istoria se amestecă într-o armonie unică, resortul din sudul Antalyei îi fascinează pe pasionații de istorie și pe turiști.

Descris drept capitala turismului cu milioane de turiști locali și străini în fiecare an, orașul se remarcă, de asemenea, ca o răscruce de civilizații antice, precum cele din Lycia și Pamphylia, și găzduiește peste 50 de așezări antice.

Orașul antic Patara este în centrul atenției, deoarece din 2020 a fost declarat „Anul Patara” de către președintele Recep Tayyip Erdoğan. Este un site istoric care nu ar trebui să lipsească de pe lista nimanui.  Patara se află la 30 de minute de districtul Kaș, care uimește vizitatorii cu plajele sale unice și cu moștenirea istorică. Clădirea parlamentului lycian, locul unuia dintre primele exemple de democrație și rămășițele unui far vechi sunt printre cele mai importante ruine din oraș.

Între timp, vechiul oraș Xanthos, situat în apropiere de cartierul Kınık din Kaș, a fost capitala Lycia și iese în evidență datorită monumentelor- mormânt  unice.

Biserica Sf. Nicolae a fost construită în vechiul oraș Myra pentru Sfântul Nicolae (altfel cunoscut sub numele de Moș Crăciun), care s-a născut în Patara și și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Demre din apropiere. Este unul dintre cele mai fascinante locuri istorice din regiune. Andriake, portul vechiului Myra, este, de asemenea, un obiectiv obligatoriu pentru vizitatori, care pot de asemenea să arunce o privire mai atentă asupra artefactelor din Muzeul Civilizațiilor din Lycian.

antalya-turism

Orașul antic Perge, situat în centrul Antalyei,  garantat ii va impresiona pe  pasionații de istorie. Orașul, cunoscut pentru sarcofagul și statuia lui Heracles, ambele readuse în Turcia după ce au fost contrabandate peste hotare, se mândrește cu numeroase sculpturi și artefacte antice. O parte semnificativă a celor dezgropate de la Perge poate fi văzută și în Muzeul Antalya.

Cei care se află în centrul orașului pot explora străzile înguste din Kaleiçi, care poartă urme din epocile bizantine, seljukiene și otomane și pot vedea Moscheea Minaretului Yivli, Moscheea Șehzade Korkut, zidurile orașului, Poarta lui Hadrian și casele tipice otomane și grecești.

Orașul antic Termessos, care seamănă cu un cuib de vulturi datorită locației sale, este un alt obiectiv obligatoriu. Vizitatorii pot cunoaște orașul, care a reușit să reziste celei mai mari armate din epoca sa, cea a lui Alexandru cel Mare, datorită structurii și locației sale magnifice.

Orașele antice Side și Aspendos sunt câteva dintre așezările care au jucat un rol cheie în zilele lor.

Muzeul Side este un alt site frecventat de pasionații de istorie. Găzduiește ruinele Templului lui Apollo din vechiul oraș Side și oferă șansa de a asista la apusuri de soare cu adevărat magnifice.

Există orașe antice inca de pe vremea pamfilienilor, cum ar fi Perge și orașe antice Lyciene precum Phaselis, Olympos, Limyra și Myra. Regiunea mare a Pisidiei este de remarcat, în timp ce în aceeași zonă există sute de așezări medii și mici. Facem constant descoperiri atât pe uscat, cât și pe mare „.

Yeliz Gül Ege, președintele Fundației pentru promovarea Antalya, a declarat că Antalya este situată într-o regiune în care civilizațiile s-au instalat mii de ani și că orașul i-a invitat pe toți să se bucure de ceea ce a rămas în urmă.

În timp ce discuta despre evenimente și activități conduse de fundație, Ege a spus: „Pe baza faptului că turismul este un transfer de culturi, le spunem oaspeților din străinătate că își pot găsi propriul trecut în Antalya și pot cunoaște aceste civilizații.”

Subliniind că Antalya este o destinație unică în care cultura, istoria, natura și marea se împletesc, Ege a adăugat că există foarte puține orașe din lume cu aceleași caracteristici.

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters