antalya-zboruri-charter

Agențiile de turism vor relua din 15 august cursele charter către Turcia

Fara teste Covid obligatorii

Veste bună pentru români! Pot merge în această îndrăgită destinație de vacanță fără a intra în izolare la întoarcere.

Conform celor spuse de vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, turiştii români pot călători din nou în Turcia fără a intra în izolare la întoarcere. Anunțul vine după ce INSP a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

„Începând de astăzi, s-a anunţat că turiştii români pot să meargă din nou în Turcia. Tour-operatorii români de chartere încep din 15 august să zboare spre Antalya.

E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii noştri aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria, iar Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români. Cu siguranţă se vor mai înscrie turişti, pentru că turcii au venit şi cu oferte foarte bune, minus 20 – 30%.

În plus, sejururile în Antalya se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă sanitară pentru turişti, indiferent de naţionalitate, hotelierii turci investind bani şi resurse pentru respectarea regulilor sanitare în interiorul resorturilor”, a transmis vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Cum pot intra turiștii români în Turcia

Alin Burcea a explicat că pentru intrarea în Turcia, turiştii români nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test de coronavirus pentru intrarea în Turcia.

„În Turcia nu se cere să vii cu testul făcut din România, îl fac ei aleatoriu la aeroport şi costurile sunt suportate de ei. Din informaţiile pe care le avem în acest moment, când ajunge turistul în Turcia poate să-şi cumpere opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea apariţiei acestei boli. Preţul este între 14 şi 20 de euro.

De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie Mondial care are şi componenta Covid, de 68 de lei la plecarea din ţară”, a explicat acesta.

Zborurile catre Turcia vor fi operate cu o frecvenţă săptămânală din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara.

sursa: capital.ro

Vezi si: A fost actualizată lista cu țările din zona galbenă. Din câte state se impune carantina

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters