viena-aeroport-teste-covid

Aeroportul din Viena face contra cost teste Covid-19, pentru pasagerii care vor să evite carantina

Care sunt conditiile in care vor fi efectuate testele

Aeroportul din Viena va face teste pentru coronavirus, în schimbul unei taxe, pasagerilor care doresc să evite carantina de 14 zile obligatorie în cazul persoanelor care intră în Austria, informează Reuters.

Pasagerii care sosesc pe aeroportul din Viena dintr-o călătorie internaţională trebuie să prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, altfel trebuie să intre în carantină. Dar începând de luni, aceşti pasageri pot fi supuşi unui test biologic molecular la sosirea pe aeroport şi vor primi rezultatul în 2-3 ore.
 
Luna trecută Emirates, în coordonare cu Autoritatea de Sanatate din Dubai  (DHA), a declarat că a fost prima companie aeriană care a efectuat teste rapide COVID-19 pentru pasageri.

„Călătoriile aeriene, indiferent că sunt de afaceri ori din raţiuni urgente, vor deveni astfel mai sigure şi mai uşoare”, explică reprezentanții aeroportului din Viena.

Care este costul testului?

Testul care costă 190 de euro va fi disponibil pe acest aeroport şi pentru pasagerii care părăsesc Viena.

Austria are confirmate până în prezent 15.526 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 598 de decese, dar în ultimele două săptămâni numărul zilnic de cazuri noi s-a menţinut constant sub 100. Estimând că epidemia este astfel sub control, guvernul austriac a iniţiat o relaxare progresivă a restricţiilor instituite pentru a frâna răspândirea virusului. 

Aeroportul din Viena operează zboruri programate către Doha, Dortmund, Duesseldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabona, Minsk și Sofia, precum și zboruri charter și călătorii de afaceri. Are interdicții de aterizare în vigoare de la zborurile din zonele cu risc ridicat.

Vezi si: Wizz Air: De la 1 mai, măştile de protecție facială devin obligatorii în avion

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters