lista-galbena-tari

A fost actualizată lista cu țările din zona galbenă. Din câte state se impune carantina

Lista completa a statelor

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat dupa doua saptamani de absenta, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, valabilă de luni, 27 iulie.

Din lista galbenă au ieșit țări precum Turcia, Portugalia și Suedia. Totodată, există, însă, 44 de state din care, dacă vă întoarceți în România, veți fi plasat automat în carantină timp de 14 zile. Printre ele se află Israel, Luxemburg, Moldova, Serbia și Muntenegru, dar și destinații exotice precum Maldive, Republica Dominicană, Mexic sau Costa Rica. Și Statele Unite au rămas pe lista galbenă a autorităților. Sunt considerate țări cu risc ridicat cele în care rata cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19, în ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, e mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități”, conform INSP. Astfel, persoanele care vin în România din aceste zone vor fi plasate automat în carantină timp de 14 zile.

Lista țărilor din zona galbenă, pentru care se impune carantina:

Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Azerbaidjan
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
Ecuador
El Salvador
Eswatini
Guatemala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Mexic
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Rusia
Serbia
Singapore
Statele Unite ale Americii
Surinam

*Carantina se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters