6 lucruri neștiute despre biletele de avion

Care sunt cele mai importante lucruri de stiut despre biletele de avion

Călătoria cu avionul poate fi uneori stresantă, iar rezervarea biletelor de avion poate fi unul din motivele principale.  Am adunat câteva lucruri neștiute despre biletele de avion pentru a face rezervarea lor mai ușoară. 

1. Toate biletele de avion pentru zborurile de linie, generale, se achiziționează dintr-un GDS (global distribution system – sistem global de rezervări). În acest sistem au acces toate agențiile acreditate IATĂ, iar tarifele sunt aceleași pentru toată lumea
Un bilet de avion este compus din: datele de identificare ale pasagerului, numărul cursei, dată și ora zborului, denumirea companiei aeriene, aeroportul de plecare și de destinație, durata cursei, codul biletului și codul rezervarii.

2. Biletele low cost – se vând doar în sistem propriu de către companiile aeriene. Tarifele sunt aceleași, indiferent că vorbim de persoane fizice sau de agenții. Referitor la rambursare în caz de anulare, este posibil să reușiți să recuperați o parte extrem de mică din tariful biletelor, iar această, depinde doar de compania aeriană.

 

3. Când te hotărăști să achiziționezi un bilet de avion prin intermediul agențiilor de turism, asigura-te că te informezi despre condițiile acelui bilet. De exemplu, dacă alegi să anulezi acea călătorie, este foarte probabil să poți recupera ceva din costul biletului, măcar taxele aferente sau tariful de serviciu. Poți, de asemenea, să faci modificări (acolo unde este permis) în mod gratuit (modificarea numelui, a rutei, a orarului de zbor etc)

4. La achiziționarea biletelor de avion online, tariful afișat inițial nu corespunde aproape niciodată cu tariful pe care va trebui să îl achitați la final. De cele mai multe ori, la tariful inițial afișat se vor mai adaugă taxele de aeroport, precum și tariful de serviciu al operatorului vânzător.

5. Efectuarea check-în-ului de către agentul de turism presupune un tarif de serviciu suplimentar, întrucât acesta este un serviciu ce în mod obișnuit cade în sarcina pasagerului.

6. Diferența dintre un bilet cu mai multe segmente de zbor și câte un bilet pentru fiecare segment de zbor: în cazul în care avem un bilet cu mai multe segmente de zbor, iar unul dintre segmente se anulează de către compania aeriană, va fi anulat tot biletul, dvs putând, poate, recupera o parte sau integral, costul biletului. Pe de altă parte, dacă avem câte un bilet pentru fiecare segment, iar unul dintre segmente se anulează, celelalte bilete vor fi încă valabile, iar dvs veți pierde (de cele mai multe ori) costul total al biletelor pentru zborurile ce sunt încă operabile.

Citeste si: O companie aeriană oferă zboruri spre destinații necunoscute de turiști

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters